Κουβέλης: Ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο | Κλίμα έντασης ανάμεσα σε Ελλάδα – Τουρκία

LIKE US ON FACEBOOK

Κλίμα έντασης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει πως κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο ενώ την ίδια στιγμή η ελληνική πλευρά δεν επιβεβαιώνει το γεγονός.

«Ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο», σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος τόνισε πως πλέον οι παραβιάσεις απ’ την πλερά της Τουρκίας είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Βρισκόμαστε ουσιαστικά σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, με την έννοια ότι οι παραβιάσεις, οι παραβάσεις, οι υπερπτήσεις των τουρκικών αεροπλάνων, είναι καθημερινό σχεδόν φαινόμενο, με αποτέλεσμα τα ελληνικά αεροπλάνα -και τα πλοία στο Αιγαίο- να υποχρεούνται να κάνουν αναχαιτίσεις

Ο κ. Κουβέλης έσπευσε, ωστόσο, να συμπληρώσει πως η «η διάταξη των δικών μας δυνάμεων για τις αναχαιτίσεις γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε καταπόνηση των πιλότων μας. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι μία αναχαίτιση δεν είναι επικίνδυνη υπόθεση».

Αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας εξέφρασε την άποψη πως τίποτα δεν δικαιολογεί την απαράδεκτα παρατεταμένη κράτηση τους κι αναφέρθηκε σε παράνομη καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα

Αφού ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε πως η Τουρκία κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ τραβάει κι άλλο το σχοινί δηλώνοντας πως «Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία».

Ο Τσαβούσογλου, μιλώντας για το περιστατικό με τη βραχονησίδα, αναφέρθηκε σε Τούρκους κομάντος οι οποίοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς».

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Γιάννης Μαρούσης, σε επικοινωνία του με τη Ναυτεμπορική, επιβεβαίωσε το γεγονός της τοποθέτησης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», του συμπλέγματος των Φούρνων, Επαρχίας Ικαρίας, από τρεις νεαρούς κατοίκους του νησιού, την Παρασκευή 13 Απριλίου. «Δεν το είδαν σαν κάτι το τόσο σημαντικό. Έτσι κι αλλιώς είναι ελληνικό έδαφος».

Όμως, ο ίδιος μετέβη στο σημείο ώστε να επιβεβαιώσει αν η σημαία βρίσκεται ακόμη πάνω στη βραχονησίδα και δήλωσε πως «η σημαία κυματίζει».

Θυμίζουμε ότι ο Γιλντιρίμ είχε μιλήσει για επιχείρηση της τουρκικής ακτοφυλακής κι απ’ την ελληνική πλευρά, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διέψευσε την ενέργεια από τουρκικής πλευράς στη βραχονησίδα στο σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας.

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved