Σίγουρος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων (MIA).

Ειδικότερα, ο κ. Κοτζιάς σε ερώτηση για το εάν είναι ακόμη αισιόδοξος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο απάντησε ότι η πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει δημιουργηθεί απ’ το 2017:

Για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Ναι, ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η πλειοψηφία αυτή έχει δημιουργηθεί. Θα έλεγα ότι έχει βρεθεί ήδη από το 2017. Είναι άνθρωποι που ξέχωρα από τη στάση που έχουν απέναντι στη κυβερνητική πολιτική, θέλουν να τελειώνει το θέμα, να κλείσει και θεωρούν την συμφωνία έναν καλό συμβιβασμό ή σύμφωνα με άλλους έναν αναγκαίο συμβιβασμό

Ερωτηθείς για το εάν θα άλλαζε κάτι στη συμφωνία αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι δεν θα άλλαζε τίποτα: «Τίποτα. Πρώτον, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και δεύτερον είναι μια υποθετική ερώτηση και δεν έχει νόημα στην πολιτική», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα της συμφωνίας είναι καλό και χρήσιμο:

Νομίζω το αποτέλεσμα είναι καλό και χρήσιμο και είμαι βαθιά πεπεισμένος, ότι η φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των χωρών θα υπάρχουν ανάμεσα και στη Βόρειο Μακεδονία και την Ελλάδα. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι υπάρχει αυτή η φιλία και τώρα της δώσαμε το θεσμικό πλαίσιο να εκφραστεί και να υλοποιηθεί

Μάλιστα, στη συνέχεια ο ίδιος δήλωσε ότι όταν περάσει ένα διάστημα, τότε η ζωή όσων ζουν στα Σκόπια κι όσων ζουν στην Ελλάδα, θα αλλάξει προς το καλύτερο.

«Όταν περάσει ένα διάστημα δύο – τριών ετών από την κύρωση της συμφωνίας και από τις δύο χώρες και όλοι θα δουν ότι η ζωή αλλάζει μόνο προς το καλύτερο με αυτή τη συμφωνία και πως ούτε εμείς παίρνουμε τα Σκόπια από εσάς, ούτε εσείς τη Θεσσαλονίκη από εμάς -όλες αυτές τις ανοησίες που λέγονται, τότε νομίζω ότι θα περπατώ χαμογελώντας στους δρόμους των Σκοπίων», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.

Διαβάστε ακόμη:

Κοτζιάς: Η ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών να είναι μυστική