«Στη ζωή μου δυο πράγματα αγάπησα, τις γυναίκες και το θέατρο», έλεγε πάντα ο Κώστας Βουτσάς που ήξερε να ρουφάει τη ζωή, να ζει την κάθε στιγμή, να είναι ελεύθερος. Οι συνεντεύξεις του Κώστα Βουτσά ήταν πολλές και κάθε φορά μας έκανε να χαμογελάμε, μας έδινε δύναμη, μας έκανε να τον ζηλεύουμε λιγάκι στα κρυφά. 

Λάτρης της ζωής. Ρουφούσε με όλη του τη δύναμη κάθε στιγμή. Δεν άφηνε ποτέ τις ημέρες απλά να κυλούν. Ήξερε να ζει τη ζωή του ξέγνοιαστα, ευτυχισμένα. Πάντα προσιτός με τον κόσμο που τόσο πολύ τον λάτρεψε, ποτέ δεν κρατούσε απόσταση. Πάντα με την ατάκα στο στόμα. Πάντα να προσφέρει όπου μπορεί. Να είναι ελεύθερος, ζωντανός, ευτυχισμένος.

Οι συνεντεύξεις του Κώστα Βουτσά ήταν όλες μοναδικές. Ήταν μια μικρή υπενθύμιση πως πρέπει να ζούμε. Ναι, αυτό μας το έμαθε καλά.

Ο κόσμος τον αγαπούσε γιατί εκτός από τη χαρά που του είχε δώσει απλόχερα, ήταν πάντα εξωστρεφής κι άνθρωπος που μιλούσε με όλους.

«Και εγώ δεν έχω το ψώνιο της βεντέτας. Μιλάω με όλους. Είμαι άνθρωπος προσιτός, σταματάω για να μιλήσω με όποιον θέλει να μου πει κάτι, με φιλάνε οι κοπέλες, βγάζουμε φωτογραφίες. Είμαι ένα με τον καθένα», είχε πει σε μια από τις συνεντεύξεις του, τονίζοντας πως όλοι είμαστε ίδιοι. «Εγώ είμαι ίδιος με σένα, με τον διπλανό μου, με όλους. Δεν έχω το ψώνιο τού ‘εγώ είμαι’», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ποτέ δεν απομακρύνθηκε απ’ τους ανθρώπους. Ποτέ δεν σνόμπαρε το κοινό του αλλά ήταν πάντα εκεί.

Έχω μια θεωρία: η αγάπη με το κοινό είναι η πιο ανιδιοτελής. Δεν έχει κανένα συμφέρον από μένα ένα κοινό που μ’ αγαπάει. Είμαι κι εγώ στο θέατρο 70 χρόνια πια και το κοινό μού ανταποδίδει την αγάπη. Το να με φιλήσουν, να με αγκαλιάσουν, να μου ζητήσουν μια φωτογραφία κι εγώ να ανταποκριθώ δεν το θεωρώ απλώς υποχρέωσή μου, είναι σαν να δίνω δεύτερη παράσταση. Ποτέ δεν σνόμπαρα το κοινό μου

Το αντίο του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου στον “αιώνιο έφηβο” του ελληνικού κινηματογράφου.

Λάτρευε τη δουλειά του, ήταν το ελιξήριο της νεότητάς του

Η δουλειά ήταν το ελιξήριο της νεότητάς του, όπως είχε πει και ο ίδιος. Λάτρευε τη δουλειά κι εργάστηκε πολύ. Από μικρός. Όχι μόνο στο θέατρο.

«Εγώ αγαπώ τη δουλειά. Από τότε που γεννήθηκα, μικρός, πούλαγα τσιγάρα στο δρόμο, πούλαγα κάρβουνα, έκανα τα πάντα. Πέταγα και προκηρύξεις στον κινηματογράφο. Θέατρο όμως δεν είχα δει ποτέ!», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Ζούσε για τη δουλειά, ανάσαινε από αυτήν. Δεν έμπλεξε ποτέ με τον τζόγο, δεν έκανε ποτέ ναρκωτικά. Αγαπούσε απλά τη δουλειά και τις γυναίκες. Ζούσε και για τα δύο.

Σε μεγαλύτερη πια ηλικία όταν τον ρωτούσαν γιατί συνεχίζει να δουλεύει, έλεγε πως απλά δεν μπορεί να κάθεται στο σπίτι.

«Εγώ έχω ένα προτέρημα-ελάττωμα: άμα κάθομαι σπίτι μου, ακούω την πίεσή μου, γλείφω το ζάχαρό μου, υποφέρω! Και γι’ αυτό θέλω να βγαίνω έξω, για να δουλεύω. Όταν έχω πρόταση από κάποιον θα πάω αμέσως. Κι έχω προτάσεις συνέχεια», είχε πει σε συνέντευξή του στη Lifo.

Είχε πει πολλές φορές πως το θέατρο ήταν η ζωή του. «Είμαι νέος ακόμα, 87 χρονών», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του, προσθέτοντας πως «θρύλο θα με πεις όταν θα αποσυρθώ. Εγώ είμαι ακόμα μάχιμος».

Πώς έκανε καριέρα; Χάρη στα “όχι”.

Πρέπει να πεις το «όχι» την κατάλληλη στιγμή. Για να γίνω αυτός που είμαι έλεγα «όχι ,όχι, όχι». Αν πεις σε όλα «ναι», τέλειωσες!

Ο εραστής Κώστας Βουτσάς

Τις γυναίκες τις λάτρευε. Πάντα με σεβασμό και απεριόριστη αγάπη. Τις κυνηγούσε τις γυναίκες. Τις πολιορκούσε.

Τρεις γάμοι: Με την Έρρικα Μπρόγερ, την Θεανώ Παπασπύρου και την Αλίκη Κατσαβού. Τρεις κόρες, τη η Σάντρα, τη Νικολέτα και τη Θεοδώρα, έναν γιο, τον Φοίβο και τρεις εγγονές.

Εγώ τη γυναίκα τη θεωρώ το άπαν, αυτή  έφτιαξε τη φύση όχι ο άντρας. Η γυναίκα έφτιαξε τον κόσμο. Είχα σεβασμό στη γυναίκα και πάντα οι γυναίκες με περιτριγύριζαν. Και στην Αλίκη αυτό το παιδί το χάρισα όχι γιατί δεν είχα παιδιά, αλλά γιατί την αγαπάω και σκεφτόμουν πως είναι άδικο να μην έχει ένα δικό της παιδί

Έλεγε ξανά και ξανά πόσο ωραίο πράγμα είναι ο έρωτας. Ο ίδιος δεν μπορούσε να είναι πιστός, ενώ όπως έλεγε σε έναν χωρισμό φταίνει και οι δύο.

Το σεξ είναι πάνω από όλα σε μια σχέση ενώ ο Κώστας Βουτσάς φρόντισε να τακτοποιήσει όλες τις πρώην συζύγους του και τα παιδιά του, αφήνοντάς τους την περιουσία του.

Διαβάστε επίσης:

Οι ατάκες του Κώστα Βουτσά που έγραψαν ιστορία | Videos