Στην ημερήσια επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ανακοινώθηκαν τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, καθώς και τα μέτρα για το Πάσχα που έχει λάβει η κυβέρνηση της χώρας. 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 8 Απριλίου, 52 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 1.884. Από τα κρούσματα αυτά το 57% αφορά άνδρες.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 509 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 708 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Έχουν διενεργηθεί 32.528 εργαστηριακοί έλεγχοι.

84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων το 20% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 67 έτη και το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 14 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, ακόμα, 2 νέους καταγεγραμμένους θανάτους με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό να φτάνει τους 83 με 23 γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 87% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Τα μέτρα για το Πάσχα

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι από σήμερα Τετάρτη 18:00 στα διόδια σε όλη την επικράτεια, αλλά και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν προς εθνικές οδούς και τους παραδρόμους τους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα η ΕΛ.ΑΣ εγκαθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση. Αντίστοιχη εντολή έχει πάρει και το λιμενικό σώμα, το οποίο προχωρά σε ελέγχους. Στα αεροδρόμιο, τα λιμάνια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα ΚΤΕΛ της χώρας θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο των μόνιμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωσής τους της μόνιμης κατοικίας του. Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες και μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και θα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου.

Επιπλέον, το πρόστιμο θα διπλασιαστεί στα 300 ευρώ για όσους προσπαθήσουν να φύγουν προς εξοχικές κατοικίες και θα ακολουθήσει αφαίρεση πινακίδων κι επιστροφή του οχήματος απ’ όπου ξεκίνησε.

Διαβάστε ακόμα:

Πρόστιμα σε εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους σε αναστολή

Photo: Freepik