Κορονοϊός: Τα νέα κρούσματα λίγο πριν την επαναλειτουργία της εστίασης

LIKE US ON FACEBOOK

Ποια τα κρούσματα στις 24 Μαΐου, λίγο πριν γίνει η άρση των μέτρων για την εστίαση και την απελευθέρωση των μετακινήσεων στα νησιά; 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σήμερα, Κυριακή 24 Μαΐου, 2 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας φτάνει τα 2.878. Από τα κρούσματα αυτά το 55.2% αφορά άνδρες.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 626 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 1.635 (56.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

19 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 6 (31.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 70 έτη και το 84.2% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. 100 ασθενείς έχουν ήδη εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος με τον αριθμό των θανάτων από τον ιό αυτό μέχρι σήμερα να φτάνει τους 171 συνολικά στη χώρα. Οι 50 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 153.963 κλινικά δείγματα.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Πέρα από τα κρούσματα στις 24 Μαΐου, να θυμίσουμε πως από τη Δευτέρα 25 Μαΐου είναι πλέον ελεύθερες οι μετακινήσεις στα νησιά. Επιπλέον, ανοίγει η εστίαση με τα μέτρα προστασίας που έχουν εκδοθεί απ’ τον ΕΦΕΤ να είναι αυστηρά. Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Όπως ανέφερε κι ο κ. Χαρδαλιάς, οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων θα παρθούν αύριο, Δευτέρα 25 Μαΐου. Ωστόσο, οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται πως είναι θετικοί απέναντι στο άνοιγμα των σχολείων.

Διαβάστε ακόμα:

Άρση μέτρων: Από Δευτέρα ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά και άνοιγμα εστίασης

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved