Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται με αρκετές χώρες να απειλούνται από δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ποια τα κρούσματα στις 26 Ιουνίου στην Ελλάδα; 

Αντιμέτωπες με τον κίνδυνο δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού είναι πολλές χώρες παγκοσμίως. Ποιες περιλαμβάνει η λίστα των αναλυτών του Guardian;

Δέκα χώρες που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος σοβαρές αυξήσεις στις λοιμώξεις του κορονοϊού είναι μεταξύ αυτών των χωρών με πιθανότητα εμφάνισης δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Στις χώρες περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, που απ’ τον Απρίλιο έχουν συνεχή αύξηση των κρουσμάτων. Ποιες είναι αυτές οι χώρες που μπορεί να εμφανίσουν δεύτερο κύμα της πανδημίας;

Γερμανία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Ελβετία, Μπαγκλαντές, Γαλλία, Σουηδία, Ιράν, Ινδονησία και Σαουδική Αραβία είναι οι δέκα χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα δεύτερο κύμα σύμφωνα με τα στοιχεια της βρετανικής εφημερίδας. Οι ειδικοί, ωστόσο, ανησυχούν και για άλλες τέσσερις χώρες, όλες τους στη Λατινική Αμερική, την Αργεντινή, τη Βολιβία, την Κολομβία και τη Βραζιλία. Στη Βραζιλία η τραγωδία συνεχίζεται με άλλους 1.141 θανάτους το τελευταίο 24ωρο. Η χώρα έχει καταγράψει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Τα νέα κρούσματα στις 26 Ιουνίου

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει 22 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3343, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

745 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1861 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε ακόμα:

Απογοητευμένοι οι ξενοδόχοι- Στο 15% η πληρότητα- Τιμές Ιουνίου τον Αύγουστο!

Photo: Pexels