Νέα έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν απ’ την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα, ενώ θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έρχονται απ’ το εξωτερικό.

Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σε διαδικτυακή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε παράλληλα πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορονοϊό και γι’ αυτό από Τετάρτη θα κλείσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Σημειώνεται πως καταργείται από αύριο, Τρίτη, και μέχρι τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμη, σημείωσε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες. Η καραντίνα για 14 ημέρες αφορά όλους όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα ανεξαρτήτως εθνικότητας.

H κα Πελώνη ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον απαραίτητο κόσμο.

Καλούμε και τους επικεφαλής των άλλων δογμάτων να ακολουθήσουν τις συστάσεις αυτές και για τους χώρους λατρείας των άλλων δογμάτων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εξέταση για τον κορονοϊό, όπως είπε η κα Πελώνη, καθώς έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και για τον ίδιο, και για την οικογένειά του και για άλλους συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Αναλυτικά τι μένει ανοιχτό και τι κλειστό

Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, κλειστά παραμένουν όλα τα εμπορικά κέντρα, τα εμπορικά καταστήματα, όλα τα καφέ μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός delivery και take away, οι βιβλιοθήκες, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κέντρα αισθητικής. Κλειστά είναι επίσης τα πρακτορεία τυχερών παιγνίων καθώς και τα πάρκα αναψυχής.

Κουρεία, κομμωτήρια, οίκοι ανοχής και κέντρα τατουάζ έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Κανονικά λειτουργούν φαρμακεία, σούπερ μάρκετ που λειτουργούν με κάρτα εισόδου, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία (εφόσον δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα) και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσες μέρες διαρκούν τα συμπτώματα του κορονοϊού;

Photo: Δώρα Αντωνίου