Κορονοϊός: Εξελίξεις, κρούσματα και το ελληνικό τεστ

LIKE US ON FACEBOOK

Συνεχόμενες είναι οι εξελίξεις για την πανδημία καθώς αναχώρησαν για τη Σερβία 132 τουρίστες, σήμερα 11/7/2020 το μεσημέρι, που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό. Τα κρούσματα έχουν σημειώσει άνοδο με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χθες 10/7/2020 60 νέα κρούσματα. 

Κορονοϊός: Αναχώρησαν τουρίστες για τη Σερβία

Αναχώρησαν σύμφωνα με το startv από την Αιδηψό 132 τουρίστες που ήταν αρνητικοί στον κορονοϊό για τη Σερβία. Η μεταφορά του έγινε με μισθωμένα οχήματα τα οποία έπρεπε να ακολουθήσουν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν δώσει οδηγία να μη σταματήσουν καθόλου τα οχήματα και σε περίπτωση ανάγκης θα τους δοθούν περαιτέρω οδηγίες. Ο συναγερμός που σήμανε στις υγειονομικές αρχές προερχόταν από τη βόρεια Εύβοια όπου κάποιοι τουρίστες βρέθηκαν να φέρουν τον κορονοϊό.

Η δειγματοληψία που έγινε στο Πευκί έδειξε 7 θετικά δείγματα από τα 45.

Κορονοϊός: Ελληνικό τεστ

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σπύρος Κίντζιος μίλησε στο Έθνος για το τεστ του κορονοϊού που φαίνεται να ανιχνεύει τον υιό μέσα σε 3 λέπτα. Ο ίδιος και η ερευνητική του ομάδα έφτιαξαν έναν κυτταρικό βιοαισθητήρα ο οποίος συζητείται μήπως χρησιμοποιηθεί στον έλεγχο των τουριστών.

Κορονοϊός: Τα νέα κρούσματα στις 11 Ιουλίου

Στις 11 Ιουλίου ανακοινώθηκαν 41 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3772, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

990 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1969 (52.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε ακόμα:

Όσα αλλάζουν για τη χρήση μάσκας στα εμπορικά κέντρα | Τι θα ισχύει στα ΜΜΜ;

 

 

 
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved