Μία ακόμη μεγάλη αύξηση στα νέα κρούσματα παρατηρήθηκε στην Ελλάδα τη στιγμή που ο τουρισμός έχει κάνει restart. Ποια τα κρούσματα στις 17 Ιουνίου; 

Πριν από μερικές μέρες, στις 8 Ιουνίου, ανακοινώθηκαν 97 νέα κρούσματα του κορονοϊού σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών. Έκτοτε, ο ΕΟΔΥ εκδίδει πλέον καθημερινά νέα ενημέρωση με την πορεία του ιού στη χώρα, αφού αρκετές φορές τα νέα κρούσματα είναι σχετικά αυξημένα κι ο αριθμός είναι σε πολλές περιπτώσεις διψήφιος, κάτι όχι και τόσο θετικό.

Ποια τα νέα κρούσματα στις 17 Ιουνίου; 

Σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει 55 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3203, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες αφορά άνδρες.

698 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1796 (56.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 4 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 72.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 187 θανάτους συνολικά στη χώρα. 57 (30.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μπήκε σε καραντίνα ο δήμος Ιάσμου, στη Ροδόπη, μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά το τέλος έκτακτης σύσκεψης στον θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Να θυμίσουμε πως ήδη, από τις 15 Ιουνίου, έχει ξεκινήσει η επανεκκίνηση του τουρισμού, ενώ πλέον τα αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» δέχονται διεθνείς πτήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από τις 15 Ιουνίου και έως τις 30 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται πτήσεις μόνο για essential travel, δηλαδή ταξίδια που δεν αφορούν τουριστικούς σκοπούς. Διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, ανεξαρτήτως της λίστας της EASA.

Στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” από 15 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου επιτρέπονται όλες οι διεθνείς πτήσεις με εξαίρεση αυτές από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμα:

Μόλις 4 κρούσματα σε 7.804 ελέγχους στο «Ελ. Βενιζέλος» | Η πορεία του ιού στην Ελλάδα

Photo: Pexels