Η νέα ενημέρωση για τον κορονοϊό απ’ τον κ. Τσιόδρα. Ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα, η κατάσταση με τους ασθενείς, αλλά και το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ.

Στην νέα ενημέρωση για τον κορονοϊό το απόγευμα της Δευτέρας, ο καθηγητής Τσιόδρας ανακοίνωσε 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 352.

Όπως είπε:

  • 51 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης
  • 65 ασθενείς νοσηλεύονται
  • 9 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας
  • Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Αθήνα
  • Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 4.320 εργαστηριακά δείγματα
  • 10 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας προκειμένου να είναι έτοιμο το ΕΣΥ για την νοσηλεία νέων κρουσμάτων, το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ μετατρέπεται σε νοσοκομείο για τον κορονοϊό, ενώ σε αρκετά άλλα νοσοκομεία έχουν διαμορφωθεί ειδικές πτέρυγες.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο και ανακοίνωσε ότι τα σούπερ μάρκετ πλέον θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.

Ειδικότερα, ενημέρωσε πως τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα ανοίγουν και την Κυριακή.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει βγει απόφαση για ελεγχόμενη είσοδο των πελατών στα σούπερ μάρκετ με κάρτα εισόδου, ενώ θα επιτρέπεται να υπάρχει ένα άτομο ανά 10 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση από άλλο άτομο τα δύο μέτρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την απόφαση ότι καταργείται ο δακτύλιος της Αθήνας μέχρι το τέλος του Απριλίου, αλλά και το ότι τα άτομα που έρχονται απ’ το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 μέρες.

Η καραντίνα για 14 ημέρες αφορά όλους όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα | Σε καραντίνα όσοι έρχονται από το εξωτερικό