Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. για την κατοικία του Έβο Μοράλες

LIKE US ON FACEBOOK

Την κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. έχει προκαλέσει η κατοικία του προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, με τις δηλώσεις και από τις δύο πλευρές να είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στη φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «ολιγαρκής αφθονία», την οποία ο ίδιος χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με Μοράλες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρθηκε ειδικότερα στη «νέα κατοικία του προέδρου της Βολιβίας, αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων», σημειώνοντας στη συνέχεια ότι ο Μοράλες έφτιαξε έναν ουρανοξύστη για τον εαυτό του:

Ο αριστερός ομόλογος του πρωθυπουργού έφτιαξε έναν ουρανοξύστη για τον εαυτό του, στο πλαίσιο προφανώς της προσπάθειας του να μειώσει την ακραία φτώχεια των Βολιβιανών. Κάτι ξέρουν οι κ. Τσίπρας και Μιλάρες. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση

Στη συνέχεια πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έκαναν λόγο για «fake news», τονίζοντας ότι:

Ελπίζουμε να μην προσπαθήσει να καλύψει και τη νέα γκάφα η Ν.Δ., γιατί έτσι που το πάει θα αποδώσει στον Πρωθυπουργό μέχρι και το σπίτι του Βολταίρου. Και ποιος ακούει τον κ. Μητσοτάκη μετά…

Οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι η «Η Ν.Δ. παράγει πιο πολλά fake news και από αυτά που μπορεί να καταναλώσει. Χθες παρουσίασε το κεντρικό κυβερνητικό κτήριο της Βολιβίας ως σπίτι του Έβο Μοράλες, προκειμένου να καλύψει τη γκάφα του αρχηγού της που δε γνώριζε το έργο «λιτή αφθονία»».

Λίγο αργότερα, η Νέα Δημοκρατία με νέα ανακοίνωση απάντησε στα περί fake news αναφέροντας ότι: «Το Μαξίμου κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για fake news επειδή στον ουρανοξύστη που έχτισε ο ηγέτης της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, κράτησε “μόνον” δύο ορόφους ως προσωπική κατοικία του» και να συμπληρώσει ακόμη:

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απολύτως φυσιολογικό σε μία χώρα που ένας στους τρεις κατοίκους της ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ο αριστερός ηγέτης της να χτίζει έναν φαραωνικό ουρανοξύστη με γυμναστήριο, σάουνες, αίθουσα μασάζ και τζακούζι για τον εαυτό του και να τον ονομάζει “Το μεγάλο σπίτι του Λαού” μιμούμενος τον Τσαουσέσκου 

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε και το υπονοούμενο ότι σύντομα η κυβέρνηση φτάνει στο τέλος της: «Ευτυχώς που φεύγουν σύντομα διότι δεν θα μας έκανε εντύπωση αν έκαναν και πανωσήκωμα στο Μαξίμου. Με τόσες κομματικές εκδηλώσεις που στεγάζουν εκεί, υπάρχει πραγματική στενότητα χώρου».

Διαβάστε ακόμη:

Αυτά είναι τα πρώτα 16 ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved