Κόντρα στη Βουλή λόγω του ασυμβίβαστου βουλευτή-υποψηφίου ευρωβουλευτή

LIKE US ON FACEBOOK

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την κατάργηση ασυμβίβαστου βουλευτή-υποψηφίου ευρωβουλευτή, η κατάργηση του οποίου υπερψηφίστηκε στη Βουλή. Παραιτούνται Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου από βουλευτές της ΝΔ, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Μάρκου.

Πέρασε η κατάργηση του ασυμβίβαστου βουλευτή-υποψήφιου ευρωβουλευτή, η οποία πέρασε από τη Βουλή και δίνει τη δυνατότητα σε βουλευτές να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές χωρίς να έχουν παραιτηθεί πρώτα απ’ του βουλευτικό τους αξίωμα.

Συγκεκριμένα, στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε έλαβαν μέρος 257 βουλευτές και υπέρ ψήφισαν 148 βουλευτές, κατά 105 και παρών δήλωσαν τέσσερις.

Και η κόντρα ανάμεσα σε Κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την κατάργηση του ασυμβίβαστου βουλευτή-υποψήφιου ευρωβουλευτή είναι «ζεστή» με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι η ρύθμιση περνά για να λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές οι Κουντούρα και Δανέλλης χωρίς να κινδυνεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Την ίδια στιγμή, τρεις βουλευτές της ΝΔ, Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου και Μάρκου έχουν δηλώσει πως θα παραιτηθούν, ενώ την παραίτησή τους αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου δήλωσε την πρόθεσή της να μην κάνει χρήση της συγκεκριμένης τροπολογίας και να παραιτηθεί από τη θέση της βουλευτού, αφού είναι και υποψήφια της ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά «εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς», προσθέτοντας πως «αυτό κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά».

Παρομοίως, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε πω «κατ΄ επανάληψη είχα μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες. Ως εκ τούτου δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή», κάτι που σημαίνει πως θα υποβάλλει και αυτός την παραίτησή του.

Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Κατερίνα Μάρκου.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Τότε θα γίνουν εθνικές εκλογές

Photo: Eurokinissi
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved