Η παρέμβαση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζάεφ για τη μια και μοναδική χώρα που θα λέγεται «Μακεδονία». Η διόρθωση από το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ.

Κλωτούμπα στις δηλώσεις Ζάεφ για τη μοναδική «Μακεδονία», προκλητικές δηλώσεις από τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό που όπως ήταν επόμενο προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ πως τα Σκόπια θα είναι η μοναδική χώρα που θα λέγεται «Μακεδονία», διορθώθηκαν στο πρακτορείο ΜΙΑ μετά από ελληνική διπλωματική παρέμβαση, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ποιες ήταν οι αρχικές δηλώσεις Ζάεφ που προκάλεσαν αντιδράσεις;

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ, ενόψει του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, ο Ζόραν Ζάεφ φέρεται να είπε μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς:

Καταλαβαίνω την αναταραχή που υπάρχει στη διασπορά σχετικά με τον προσδιορισμό “Βόρεια” στο όνομα, το οποίο δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό. Αλλά δεν υπάρχει άλλη χώρα “Μακεδονία” εκτός από το δική μας

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι η Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι η Βουλγαρία. Αυτή είναι μόνο η “Μακεδονία” μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο».

Και η… «κωλοτούμπα»

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αλλά και τη διπλωματική παρέμβαση της Αθήνας, η διατύπωσε στο ΜΙΑ άλλαξε.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ο κ. Ζάεφ φέρεται να δήλωσε:

Ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα στη Βουλγαρία και ένα στη χώρα μας και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί

Η αντίδραση της ΝΔ

Οι προκλητικές δηλώσεις του Σκοπιανού Πρωθυπουργού προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ.

Οι νέες δηλώσεις του κ. Ζάεφ δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτές που  η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, από την πρώτη στιγμή, να αποτρέψει με κάθε τρόπο. Τι έχουν άραγε να πουν σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εκτός του να ανανεώνουν τους όρκους πίστης τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους;

Διαβάστε επίσης:

Το σποτ του Ζάεφ ενόψει δημοψηφίσματος | «Για μια ευρωπαϊκή Μακεδονία» (Video)

Photo: Eurokinissi