Ως «ατελείς λεκτικές υπερβολές και ατυχείς εκφράσεις» χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τα όσα είπε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής εναντίον της Κυβέρνησης.

Η δήλωση του Μπαρμπαρούση μέσα απ’ τη ΓΑΔΑ είναι μια δήλωση «μεταμέλειας», στην οποία ο βουλευτής εκφράζει τον σεβασμό του προς το Σύνταγμα και λέει πως όσα είπε οφείλονται «στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης».

Σε γραπτή δήλωσή του από τη ΓΑΔΑ, όπου βρίσκεται κρατούμενος μέχρι την Τετάρτη οπότε θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης εκφράζει χαρακτηρίζει «ατελείς λεκτικές υπερβολές και ατυχείς εκφράσεις» τα όσα είπε στη Βουλή ενώ λέει πως ήταν «άκομψη» η φρασεολογία του, η οποία, όμως, «δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος,  διότι δεν υπήρξε νοητική σύλληψη».

Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων

Θυμίζουμε ότι σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση είχε ασκηθεί δίωξη για όσα είχε πει στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Παρασκευής, όταν κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνει πραξικόπημα και να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ώστε «να σταματήσει η προδοσία της Μακεδονίας».

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση:

«Δια της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.

Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και ατυχείς εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης. Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.

Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ΄ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.

Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.

Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων.»

Γ.Α.Δ.Α., 18.06.2018

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ».

Διαβάστε ακόμα:

Υπό κράτηση ο Μπαρμπαρούσης μέχρι να απολογηθεί

Photo: EUROKONISSI