«Κόλαση» η μετακίνηση στην Αθήνα | Στάσεις εργασίας σε ΜΜΜ, απεργία στα ταξί

LIKE US ON FACEBOOK

Μετ’ εμποδίων γίνεται σήμερα, Πέμπτη, η μετακίνηση του επιβατικού κοινού στην πρωτεύουσα λόγω των στάσεων εργασίας στα ΜΜΜ αλλά και της απεργίας στα ταξί.

Οι στάσεις εργασίας σε ΜΜΜ και η απεργία στα ταξί είναι με αφορμή την ψήφιση των νέων μέτρων της τέταρτης αξιολόγησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το σωματείο εργαζομένων λειτουργίας μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) κήρυξε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Στις 14 Ιουνίου ψηφίζεται ένα νέο πακέτο µέτρων, το λεγόµενο µεσοπρόθεσµο, µε ισχύ µέχρι το 2022 αλλά στην πραγµατικότητα αποτελεί τον ενδιάµεσο κρίκο για την εσαεί συνέχιση των µνηµονίων. Τα νέα µέτρα, µε άλλα λόγια το τέταρτο µνηµόνιο, είναι ακόµη χειρότερα για το λαό, προβλέπουν ωστόσο φοροαπαλλαγές για το µεγάλο κεφάλαιο και ταυτόχρονα την διατήρηση της εργασιακής ζούγκλας που δηµιούργησαν τα προηγούµενα µνηµόνια

Στάση εργασίας έχουν και τα λεωφορεία, με τους εργαζόμενους να κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 17.00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά από τις 11.00 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 18.00.

Στόχος είναι οι οδηγοί να μπορέσουν να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση του κλάδου, με θέμα την αποτροπή του επικείμενου «λουκέτου» στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

Τα τρόλεϊ δεν θα λειτουργήσουν από τις 12.00 έως τις 16.00, με τους εργαζομένους να διεκδικούν προσλήψεις προσωπικού, υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας, προμήθεια ανταλλακτικών. Οι οδηγοί αντιδρούν στο «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», το κλείσιμο των αμαξοστασίων, τη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.

Νέα 24ωρη απεργία στα ταξί

Οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν τις απεργίες τους και τραβούν «χειρόφρενο» την Πέμπτη.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι οι Θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζήτησαν «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό». Κατήγγειλε επίσης ότι οι θεσμοί επιθυμούν «να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber».

Η ελληνική Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση

Διαβάστε ακόμα:

Σχεδιάζεται νέος σταθμός του μετρό στη γραμμή 3!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved