Έναρξη για τις αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό, ο οποίος θα ωφελήσει χιλιάδες δικαιούχους, που θα μπορέσουν να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ελληνικούς προορισμούς με πολύ σημαντικά μειωμένες τιμές.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ έχει προϋπολογισμό 30 εκατομμυρίων ευρώ και θα προσφέρει 1 εκατ. διανυκτερεύσεις. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 250.000 ωφελούμενους με αύξηση των ημερών διανυκτερεύσεων στις 6 και επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Η συνολική έκπτωση για τους δικαιούχους φτάνει στο 66%.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού;

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι όσοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, πραγματοποίησαν το προηγούμενο έτος: 50 ημέρες ασφάλισης στον ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ ΟΕΕ ή έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, ισχύουν τα εξής:

  • Ο δικαιούχος θα πρέπει να δηλώνει ατομικό εισόδημα 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα (χωρίς τέκνα) 28.000 ευρώ.
  • Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας με ένα παιδί, όριο είναι τα 17.500 ευρώ, ενώ για οικογένεια με ένα παιδί το εισόδημα αυξάνεται στα 29.500 ευρώ.
  • Δικαιούχος μονογονέας με δύο τέκνα, θα πρέπει να δηλώνει εισόδημα 19.000 ευρώ και αντίστοιχα για οικογένεια με δύο παιδιά το ποσό διαμορφώνεται στα  31.000 ευρώ.
  • Σε περίπτωση μονογονεϊκότητας με τρία παιδιά, ο δικαιούχος πρέπει να δηλώνει εισόδημα 21.000 ευρώ, ενώ οικογένεια με τον ίδιο αριθμό παιδιών το όριο είναι τα 33.000 ευρώ.
  • Το εισόδημα για τον πολύτεκνο μονογονέα αυξάνεται στα 26.000 ευρώ και για τις πολύτεκνες οικογένειες στα 38.000 ευρώ.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό;

Η διαδικασία για τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει τη χορήγηση στους δικαιούχους δύο επιταγών (voucher), μία για τη διαμονή τους και μία για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με ηλεκτρονικό τρόπο και οι αιτήσεις γίνονται μέσω αυτού του ηλεκτρονικού συνδέσμου.

Για να μπορέσεις να κάνεις την αίτησή σου και να συμμετέχεις στο πρόγραμμα, θα χρειαστείς:

  • Τους προσωπικούς σου κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • Τους κωδικούς του ΟΑΕΔ

Οι επιταγές του νέου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού μπορούν να αξιοποιηθούν από 1η Αυγούστου 2020 μέχρι 31 Ιουλίου 2021.

Διάβασε ακόμα:

ΟΑΕΔ: Δωρεάν διακοπές για 533.000 δικαιούχους | Οι αιτήσεις

Photo: Pexels