Καλά νέα για όσους περιμένουν να πάρουν τα τελευταία χρήματα από την δεύτερη δόση του κοινωνικού μερίσματος. Για την ακρίβεια από χθες, Πέμπτη 27 Δεκέμβρη, έχει αρχίσει να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η τελευταία δόση. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία του κοινωνικού μερίσματος. Η β δόση του κοινωνικού μερίσματος θα καταβληθεί σήμερα και οι δικαιούχοι θα δουν εντός της ημέρας στον λογαριασμό τους να πιστώνονται χρήματα. Συνολικά θα δοθούν 790 εκ. ευρώ έναντι των 71ο εκ. ευρώ που είχαν ανακοινωθεί στην αρχή.

Από τα 3,9 εκατομμύρια νοικοκυριά που έκαναν προσπάθεια να λάβουν το μέρισμα, εν τέλη οι 1.692.400 έλαβαν το μέρισμα.

Περίπου 1.395.603 αιτήσεις απορρίφθηκαν εξαιτίας των κριτηρίων ή λαθών, 209.036 αιτήσεις ακυρώθηκαν από τους ίδιους τους αιτούντες όταν διαπίστωσαν ότι δεν είναι δικαιούχοι και 589.986 απορρίφθηκαν εξ αρχής από το σύστημα.

Υπενθυμίζουμε την σημαντική αύξηση στο κοινωνικό μέρισμα για όλους τους δικαιούχους

Σημαντική αύξηση στο κοινωνικό μέρισμα προκειμένου να στηριχθούν οι πιο αδύναμες οικογένειες, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.
Αύξηση στο κοινωνικό μέρισμα κατά 80 εκ. ευρώ απ’ το προβλεπόμενο ποσό για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών. Αυτό αναφέρεται στην κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Να σημειωθεί πως το αρχικό ποσό είχε προσδιοριστεί στα 710 εκατ. ευρώ ενώ η αύξηση των συνολικών κονδυλίων κρίθηκε αναγκαία για την κάλυψη του πλήθους των δικαιούχων.

Να τονίσουμε πως έγιναν αρκετά λάθη στην πλατφόρμα καθώς πολλοί έμειναν εκτός αρχικά λόγω προβλήματος με τη διαμονή στην Ελλάδα ή με το IBAN, ωστόσο αυτές οι αιτήσεις επανεξετάστηκαν ώστε να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα να δοθεί σε όσους περισσότερους γίνεται.

Η τελική ημερομηνία για τις αιτήσεις ήταν η 21η Δεκεμβρίου, όπου μπορούσαν οι δικαιούχοι να κάνουν τις αιτήσεις τους. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πληρωμές της δεύτερης φάσης με τις οποίες θα ολοκληρωθεί η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος για φέτος.

Παράλληλα, να σημειώσουμε πως για τους άνω των 70 ετών που λαμβάνουν σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, η αίτηση δημιουργήθηκε αυτόματα και το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στο λογαριασμό στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων. Το παραπάνω αφορά νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα μόνο άτομο ή από ένα ζευγάρι. Δεν ισχύει όταν το νοικοκυριό υπάρχουν και άλλα μέλη.

Υπενθυμίζουμε ποιοι δεν χρειάστηκε να κάνουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα και σήμερα μπορεί να δουν λεφτά στον λογαριασμό τους:

Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα;