Η ΚΟ των ΑΝΕΛ τελικά πραγματοποιήθηκε και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Όπως προέκυψε απ’ τη συνεδρίαση, οι υπουργοί αρνούνται ν’ αποχωρήσουν απ’την Κυβέρνηση σε περίπτωση που ο ίδιος αποφασίσει να το κάνει.

Η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως ήταν και προγραμματισμένη να γίνει. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς οι υπουργοί αρνούνται να αποχωρήσουν σε περίπτωση που ο ίδιος αποφάσισε να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση αν περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο δύο βουλευτές συμφώνησαν με αυτήν την πρόταση του επικεφαλής του κόμματος, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης.

Η προσπάθεια του κ. Καμμένου ν’ αποσπάσει την εξουσιοδότηση απ’ την ΚΟ ώστε να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να αποσύρει από την Κυβέρνηση υπουργούς που προέρχονται απ΄τους ΑΝΕΛ, έπεσε στο κενό.

Οι υπόλοιποι, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση (Κώστας Ζουράρις, Νίκος Μαυραγάνης, Βασίλης Κόκκαλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος) απέρριψαν την πρόταση του κ. Καμμένου, επικαλούμενοι την απουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και της υφυπουργού Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Εξερχόμενος απ’τη συνεδρίαση, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως θα αναβληθεί η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, μέχρι να οριστικοποιηθεί η κατάσταση στην ΠΓΔΜ. Ο ίδιος εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξουν εξελίξεις σήμερα στη γειτονική χώρα, καθώς όπως, μεταξύ άλλων, σημείωσε «αλλάζουν συνέχεια τις τροπολογίες».

Ερωτηθείς, πάντα υπό την προϋπόθεση οριστικοποίησης της κατάστασης στην ΠΓΔΜ, αν θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε πως «όλα θα γίνουν».

Τέλος, ανακοίνωσε πως αναβάλλει την συνέντευξή του στο Star, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή, διευκρινίζοντας παράλληλα, πως ό,τι «κυκλοφορεί» στο Διαδίκτυο και αφορά τον ίδιο και τους ΑΝΕΛ «δεν ισχύουν», χωρίς ακριβώς να διευκρινίσει.

Να σημειώσουμε πως στην ΠΓΔΜ, ο Ζόραν Ζάεφ πραγματοποιεί εντατικές διαβουλεύσεις ενώ αναμένεται -μετά τις πολλές καθυστερήσεις- να ξεκινήσει σήμερα στη βουλή η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα σκοπιανά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της χώρας έχει εξασφαλίσει τις 80 ψήφους που απαιτούνται.

Διαβάστε επίσης:

Αναβάλλεται η συνάντηση Τσίπρα- Καμμένου λόγω εμπλοκής στην ΠΓΔΜ

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτ