Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο οδηγός στο αεροδρόμιο του Ανόβερου στη Γερμανία. Αποκαταστάθηκε η εναέρια κυκλοφορία του αεροδρομίου που είχε κλείσει νωρίτερα.

Πιο συγκεκριμένα, η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Ανόβερου λειτουργεί και πάλι κανονικά απ΄τις 20.05 μετά το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα, όταν ένα όχημα εισέβαλε στον ασφαλτοτάπητα του αερολιμένα.

Η τοπική αστυνομία στην ανακοίνωσή της απέρριψε την εκδοχή της τρομοκρατίας, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας 20χρονος Ευρωπαίος, που συνελήφθη γρήγορα και κρατείται, «είχε κάνει χρήση ναρκωτικών».

Η αστυνομία ανέφερε ότι τα τεστ για κοκαΐνη και αμφεταμίνες στα οποία υποβλήθηκε βγήκαν θετικά.

«Ένα περιστατικό που έχει σχέση με την ασφάλεια του αερολιμένα του Ανόβερο σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 15:40 (τοπική ώρα). Ένας άνδρας έσπασε ένα φράγμα με ένα αυτοκίνητο και μπήκε στον ασφαλτοτάπητα» του αεροδρομίου, είχε γράψει νωρίτερα στο Twitter η αστυνομία του Ανόβερου.

Μάλιστα, τα γερμανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι την ώρα του περιστατικού προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο αεροσκάφος της Aegean Airlines.

Παρόλα αυτά, οι αρχές συνέλαβαν γρήγορα τον δράστη και τον έθεσαν υπό κράτηση. Το αυτοκίνητο φέρεται να είχε πολωνική πινακίδα κυκλοφορίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των προσπαθειών για την προστασία του αεροδρομίου, είχε κλείσει ένα μέρος του τερματικού σταθμού Α, ενώ οι άλλοι δύο τερματικοί σταθμοί παρέμειναν ανοικτοί.

Σύμφωνα με το dpa, τα αεροπλάνα που θα προσγειώνονταν στο Ανόβερο κλήθηκαν να κατευθυνθούν σε άλλα αεροδρόμια, ενώ τουλάχιστον 13 αναχωρήσεις πτήσεων αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν.