Όπως αναφέρθηκε στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό τα κρούσματα έφτασαν τα 2.011 και τα σχολεία λόγω του κορονοϊού συνεχίσουν να είναι κλειστά. 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 10 Απριλίου, 56 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.011. Από τα κρούσματα αυτά το 57% αφορά άνδρες.

Η ηλικία μεταξύ 18-39 ετών έχουν 30,8% των κρουσμάτων, μεταξύ 40-64 ετών 45,2% των κρουσμάτων, 65 ετών και άνω 21,3% και ηλικία κάτω των 17 ετών λιγότερο από 2,8%.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 525 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 776 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Έχουν συνολικά διενεργηθεί 35.332 εργαστηριακοί έλεγχοι.

77 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 67 έτη και το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 15 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, ακόμα, 4 νέους καταγεγραμμένους θανάτους με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό να φτάνει τους 90 με 26 γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη και το 89% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά σε καραντίνα βρίσκεται οικισμός Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας με 20 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό. Επίσης, αναστέλλονται στη Θεσσαλία όλες οι λαϊκές αγορές.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς με Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί κι επισήμως, αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Να θυμίσουμε πως οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές και τη Μεγάλη Εβδομάδα για τους πιστούς, ενώ η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν να πάει στην Εκκλησία. Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό.

Δείτε ακόμα:

Το νέο συγκινητικό βίντεο της Πολιτικής Προστασίας υπό τη μουσική του Διονύση Σαββόπουλου

Photo: Unsplash/ kyo azuma