Μέσα στις επόμενες ώρες πέφτει «μαύρο» σε 38 sites με παράνομες ταινίες online, όπως αποφάσισε η Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Αναλυτικά η λίστα με τα sites.

Κλείνουν από σήμερα Πέμπτη 38 sites με παράνομες ταινίες online. Στη λίστα περιλαμβάνονται πολλά γνωστά sites, στα οποία χρήστες του Διαδικτύου έβλεπαν ταινίες αλλά και σειρές.

Το «μαύρο» θα είναι οριστικό και θα πέσει σε όλες τις ιστοσελίδες παράνομης αναπαραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και άλλων οπτικοακουστικών έργων που λειτουργούν στην Ελλάδα. Το σφράγισμα στις εισόδους των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών πυλών, όπως αναφέρει και το «Έθνος» επιβάλλουν οι τρεις πρώτες δικαστικές αποφάσεις της Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας που εκδόθηκαν πρόσφατα.

Είναι για προσπάθεια για να σταματήσει η πειρατεία στο Διαδίκτυο, η οποία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι εν λόγω αποφάσεις πάντως, εστάλησαν ήδη από προχθές στους παρόχους διαδικτύου καλώντας τους σε συμμόρφωση. Σε αντίθετη περίπτωση η νεοσύστατη τριμελής Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, που αποτελείται από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), ένα μέλος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ένα μέλος από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έχει το δικαίωμα να διακόψει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες με περιεχόμενο που προσβάλλει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή διέταξε χθες τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε δεκάδες δημοφιλείς ιστοσελίδες μέσω των οποίων αναπαράγονται παράνομα ταινίες, τηλεοπτικές σειρές κ.α.

Ήδη πολλά γνωστά site με ταινίες online έκλεισαν, ενώ δόθηκε η διορία 48 ωρών, διαφορετικά όσοι δεν κλείσουν το site θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 850 ευρώ ημερησίως ενώ η διάρκεια της διακοπής της πρόσβασης θα είναι τρία χρόνια.

Αναλυτικά η λίστα με τα 38 sites με παράνομες ταινίες online

 1. xrysoi.online
 2. xrysoi.se
 3. xrysoi.eu
 4. gamatotv.me
 5. thegmtv.org,
 6. gamatotv.to
 7. onlinemoviestar.xyz
 8. onlinemoviestar.com
 9. tainies.online
 10. tenies.online
 11. tenies-online.com
 12. teniesonline.ucoz.com
 13. oipeirates.οnline
 14. oipeirates.eu
 15. oipeirates.se
 16. tainio-mania.com
 17. tainiomania.ucoz.com
 18. liomenοi.com
 19. moviecinema.gr
 20. moviecinematv.online
 21. tainiesonline.tv
 22. magico.info
 23. subs4free.com
 24. small-industry.com
 25. rnedium-industry.com
 26. subztv.club
 27. greeksubtitles.info
 28. subtitles.gr
 29. thepiratebay.org
 30. thepiratebay.se
 31. thepiratebay.me
 32. thepiratebay3.org
 33. yts.am
 34. www.1337x.tο
 35. 1337x.st
 36. 31337x.ws
 37. 1337x.eu
 38. 1337x.se

Διαβάστε επίσης:

Υπάρχει κάτι που να μπορεί ν’ ανταγωνιστεί το Netflix;

Photo: unsplash/Jagoda Kondratiuk