Κλείνει το ΑΡΤ μετά το πρόστιμο για τον Ζακ Κωστόπουλο, όπως δήλωσε τουλάχιστον ο ιδιοκτήτης του καναλιού και πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Όσα ανέφερε ο ίδιος.

Κλείνει το ΑΡΤ μετά το  πρόστιμο που επέβαλε το ΕΣΡ -ύψους 150.000 ευρώ- για το poll που έκανε το κανάλι για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Ο Γιώργος Καατζαφέρης στην εκπομπή του αναφέρθηκε σχετικά στο ζήτημα, δηλώνοντας πως απλώς οι ιδέες του δεν είναι αρεστές, χωρίς να δείχνει πως το poll αυτό ήταν απλά μια “άτυχη” στιγμή αλλά υποστηρίζοντάς το.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε πως πίσω από όλα αυτά κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες… «Διώκομαι για τις ιδέες μου που δεν είναι αρεστές στη συγκυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε πως το κανάλι θα κλείσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο το κανάλι θα κλείσει για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή είχαμε «προσβολή μνήμης νεκρού και δυσμενή διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού».

«Ένα τεράστιο πρόστιμο που θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο του καναλιού… αυτή είναι η θανατική εξέλιξη», είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης προσθέτοντας πως «δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε μετά την 1η του έτους».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, δύο απ’ τα μέλη του ΕΣΡ ζήτησαν την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του AΡΤ TV λόγω της απαράδεκτης ψηφοφορίας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από την Ολομέλεια. Η πλειοψηφία αποφάσισε την επιβολή προστίμου 150.000 ευρώ στο κανάλι.

Να θυμίσουμε πως το γκάλοπ από το ΑΡΤ έλεγε: «Είστε υπέρ της ηρωοποιήσεως του επίδοξου ληστή, ομοφυλόφιλου και οροθετικού;».

Το Συμβούλιο αποφάσισε να υπάρξει και ηθική κύρωση σε βάρος του καναλιού με τη μετάδοση περίληψης της απόφασης είτε με κρόουλ, είτε με κάρτα.

Να σημειώσουμε πως οι 4 αστυνομικοί, οι οποίοι φαίνονται στο video και εις βάρος τους έχει απαγγελθεί κατηγορία για «θανατηφόρα σωματική βλάβη», έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλαν προς το ΕΣΡ:

Απειλούν να σκοτώσουν μέλη του ΕΣΡ | Η σοκαριστική επιστολή