Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες μέρες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. “Κλείδωσε” για Δευτέρα η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου “κλείδωσε” τελικά για το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναμένεται ν΄ανακοινώσει τις αποφάσεις του στον πρωθυπουργό σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση όταν η συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί από την ΠΓΔΜ, κάτι που και έγινε την Παρασκευή το βράδυ, ενώ ο πρωθυπουργός απ’ την πλευρά του έχει ζητήσει δημόσια απ’ τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ρητή δήλωση για στήριξη στην κυβέρνηση, ενώ διαφορετικά όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Open, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης απ’ τη Βουλή.

Σημειώνεται ακόμη ότι την Παρασκευή είχε αναβληθεί η συνάντηση τους, εξαιτίας της προσωρινής εμπλοκής στην κύρωση της Συμφωνίας απ΄την Βουλή των Σκοπίων, με το ραντεβού να δίνεται πια για τη Δευτέρα το μεσημέρι, όπου αναμένεται να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

Παράλληλα, αξίζει ν΄αναφερθεί ότι στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός καταθέσει πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης, ο κ. Καμμένος πιθανότατα να μείνει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, με τους υπουργούς στην χθεσινή ΚΟ των ΑΝΕΛ ν’ αρνούνται ν’ αποχωρήσουν απ’την Κυβέρνηση σε περίπτωση που ο ίδιος αποφασίσει να το κάνει.

Κόκκαλης: Δεν θα ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και στέλεχος των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης σε δήλωσή του ανέφερε ότι: «Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε ξανά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και πολύ περισσότερο από την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες, είχα καταστήσει σαφές με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο πως διαφωνώ και πως δεν θα ψηφίσω τη συγκεκριμένη συμφωνία εάν και εφόσον έλθει προς κύρωση από την ελληνική βουλή», ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι:

Η παραπάνω στάση μου ήταν, παραμένει και θα είναι εσαεί, σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Σε περίπτωση δε, που τεθεί ζήτημα συνέχισης της κυβερνητικής θητείας μέχρι το πέρας του χρόνου που επιτάσσει το σύνταγμα, αυτό είναι κάτι που θα σταθμιστεί στον κατάλληλο χρόνο

Διαβάστε ποια είναι τα επόμενα βήματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

Τα επόμενα βήματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών | Τι θα κάνει ο Καμμένος;