Υπάρχει κίνδυνος νέου κύματος κορονοϊού, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ιατρική Ένωση, που προειδοποιεί ενόψει της απελευθέρωσης των ταξιδιών και του ανοίγματος του τουρισμού. 

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι προειδοποιεί, ενόψει του ανοίγματος των συνόρων και της επικείμενης άφιξης τουριστών, αφού υπάρχει κίνδυνος νέου κύματος κορονοϊού. Δήλωσε, μάλιστα, στην «Neuer Osnabruecker Zeitung» ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν λίγες γνωστές εστίες κρουσμάτων δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές «κρυφές» εστίες.

Στη Γερμανία κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη ελεγχθεί, επισημαίνει ο Γερμανός γιατρός, αλλά «και εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος που δεν έχουμε ακόμη ανακαλύψει», αναφέρει και επισημαίνει ότι με την απελευθέρωση των ταξιδιών και τον τουρισμό έρχονται και νέοι κίνδυνοι.

Ο κ. Μοντγκόμερι είναι κατά της πρόωρης και υπερβολικής χαλάρωσης των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ αναφέρεται σε πληροφορίες από την Κίνα, όπου άνθρωποι που είχαν νοσήσει από την Covid-19 εξακολουθούν να μεταδίδουν τον ιό.

Τονίζει, ακόμα, πως δεν πρέπει να επιτραπούν «σε καμία περίπτωση» οι μαζικές εκδηλώσεις. Ενδεχόμενο άνοιγμα των ποδοσφαιρικών γηπέδων για τους θεατές «θα ήταν καταστροφικό και θα μπορούσε να μας φέρει πολύ πίσω» και συνιστά να ακυρωθούν φέτος όλα τα κομματικά συνέδρια.

Για τον ίδιο, «πρέπει να βρεθεί η μέση οδός» και αναγνωρίζει ότι για την προστασία από τον ιό, τα παιδιά θα έπρεπε να παραμείνουν στο σπίτι, αλλά από ψυχολογική και παιδαγωγική άποψη, πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης τονίζει, τέλος, πως είναι αναγκαίο μέχρι το φθινόπωρο να έχει συγκεντρωθεί επαρκής ποσότητα υγειονομικού υλικού, σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερο κύμα του ιού, αφού μέχρι τότε δε θα ‘χει βρεθεί και εμβόλιο.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς “εισβάλλει” ο κορονοϊός στον ανθρώπινο οργανισμό

Photo: Pixabay