Σε ισχύ είναι και οι τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος, τις οποίες είχε ψηφίσει πριν από λίγο καιρό η Βουλή της ΠΓΔΜ, όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση των Σκοπίων.

Αυτό σημαίνει ότι κι επίσημα η ΠΓΔΜ μετονομάζεται σε “Βόρεια Μακεδονία”. Η Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης πως από την 12η Φεβρουαρίου τίθεται σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ προχώρησε στην εν λόγω ανακοίνωση αφότου η ελληνική πλευρά απέστειλε τη ρηματική διακοίνωση, με την οποία η Αθήνα ενημερώνει ότι το πρωτόκολλο προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και η Συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκαν από την ελληνική Βουλή.

Έτσι, η ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι τίθενται σε ισχύ και οι τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος, τις οποίες είχε ψηφίσει η Βουλή της χώρας στις 11 Ιανουαρίου.

Οι εν λόγω αποφάσεις δημοσιεύτηκαν μάλιστα την Τρίτη και στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Μ’ αυτές τις αποφάσεις, επισημοποιείται η μετονομασία της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυβέρνησης, στην οποία άλλαξε το λογότυπο της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας- Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Ζάεφ: Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

«Το μέλλον δεν είναι πλέον μοιραίο. Πετύχαμε η πατρίδα μας να βρίσκεται στον ορθό δρόμο. Γινόμαστε το 30ό πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ. Γινόμαστε ασφαλής χώρα. Είναι μια νέα σελίδα στην ιστορία μας. Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», έγραψε στο Twitter του ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο κ. Ζάεφ συνοδευσε την ανάρτησή του στο Twitter με τέσσερις φωτογραφίες από την τελετή έπαρσης της σημαίας του ΝΑΤΟ στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμα:

Συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα για Τσίπρα – Ζάεφ

Photo: Georgi Licovski/EPA