Εκτός απ’ τον φάκελο που εστάλη στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, εστάλησαν κι άλλοι φάκελοι σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φάκελοι με σκόνη σε ελληνικά πανεπιστήμια δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν έχουν ως αποστολέα το ίδιο άτομο απ’ την Ινδία, που είχε ο φάκελος προς το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

Οι φάκελοι εστάλησαν στο Πολυτεχνείο, στην Κρήτη και την Κέρκυρα. Και σ’ αυτά τα περιστατικά ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία απομάκρυνσης των φακέλων, όπως έγινε και με τον φάκελο στη Μυτιλήνη.

Ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και ειδικοί του «Δημόκριτου», ειδικευμένοι για την αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών, προχώρησαν σε ασφαλή περισυλλογή των φακέλων.

Όλοι οι φάκελοι πλέον βρίσκονται στο Χημείο του Κράτους για να εξεταστεί το περιεχόμενό τους και αναμένονται οι ανακοινώσεις για το περιεχόμενό τους, ενώ γίνονται οι απαραίτητες χημικές αναλύσεις ανάδειξης της σύστασης της ουσίας.

Θυμίζουμε ότι τον φάκελο στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου συνόδευε ένα σημείωμα που έγραφε:

Η νίκη θα είναι του Ισλάμ, χωρίς τους μουσουλμάνους

Υπάλληλοι που εργάζονται στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη παρέλαβαν τον φάκελο, ο οποίος φέρεται να εστάλη απ’ την Ινδία, και λίγη ώρα αργότερα αισθάνθηκαν ζαλάδες και αδιαθεσία καθώς και ενοχλήσεις στο βλεννογόνο τους στόματος και της μύτης.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία όπου και ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφάλειας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του.

Διαβάστε ακόμα:

Ύποπτος φάκελος με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου έστειλε 7 άτομα στο νοσοκομείο