Μια δυσάρεστη είδηση από την Κέρκυρα αναφέρει δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα θανάτων, νέων ανθρώπων, που πέθαναν από τον ιό της Γρίπης τύπου Α’.

Ειδικότερα, δύο νεκροί από τον ιό της γρίπης είναι ο τραγικός απολογισμός που ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο περιστατικό θανάτου σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας όταν μια νέα γυναίκα, περίπου 45 ετών, έφυγε από τη ζωή, προσβεβλημένη από τον ιό της Γρίπης τύπου Α’, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν.

Στη συνέχεια ο κ. Κακαβίτσας ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το δεύτερο περιστατικό θανάτου που επιβεβαιωμένα οφειλόταν στον ιό της Γρίπης τύπου Α’, είναι ενός 37χρονου από το Κοκκίνη, που πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του και κατόπιν διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής, αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ότι ο θάνατός του προήλθε από το «θανατηφόρο» ίο της γρίπης.

Την ίδια στιγμή, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας καλεί τους πολίτες που έχουν ύποπτα συμπτώματα γρίπης ν’ απευθυνθούν στο Νοσοκομείο ή στα Κέντρα Υγείας, ενώ σύμφωνα πάντα με τον κ. Κακαβίτσα σήμερα Σάββατο στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας «νοσηλεύονται ασθενείς, που έχουν πιστοποιηθεί με γρίπη, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους», όπως τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη:

Συναγερμός για την εποχική γρίπη | Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν