Αεροπορικές επιδρομές διεξήγαγε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, το βράδυ της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ.Ένας νεκρός και τουλάχιστον 25 τραυματίες.

Οι ισραηλινές επιδρομές μαχητικών έρχονται μετά απ’ τις ρίψεις ρουκετών από Παλαιστινίους. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και μεταξύ αυτών 6 παιδιά.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη της βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς.

Νωρίτερα, οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο κοντά στα σύνορα της Γάζας, ενώ ένας ακόμα είναι σοβαρά τραυματισμένος, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, περισσότεροι από 760 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων κατά της απόφασης του Donald Trump, να  αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών στην άλλη πλευρά των συνόρων.

«Στη διάρκεια των ταραχών, στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον δύο από τους κύριους υποκινητές και τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.