Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για Λυκουρέζο και Παναγόπουλο

LIKE US ON FACEBOOK

Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θόδωρος Παναγόπουλος θα βρεθούν αύριο, Παρασκευή, ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα σχετικά με τη μαφία των φυλακών.

Ποιες είναι οι κατηγορίες για Λυκουρέζο και Παναγόπουλο; Όπως έγινε γνωστό, οι δύο γνωστοί ποινικολόγοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο ανακριτής αποδίδει στους δύο δικηγόρους τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης.

Οι κατηγορίες συνδέονται με την έρευνα του κ. Νικόπουλου σχετικά με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ το 2014 -υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ως ηθικός αυτουργός, ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, με φυσικούς αυτουργούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών. Η υπόθεση εκδικάζεται αυτές τις ημέρες σε δεύτερο βαθμό υπό την σκιά αποκαλύψεων που κατέστησαν ήδη κατηγορούμενο και προσωρινά κρατούμενο τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, ως μέλος του κυκλώματος.

Ο κ. Νικόπουλος εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τους δύο ποινικολόγους, οι οποίοι είχαν εκπροσωπήσει μέχρι και πριν λίγες ημέρες τον πρώην δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του και φέρονται να ζητούσαν χρήματα από τον κ. Φλώρο προκειμένου ο -τότε- εντολέας τους να αποσυρθεί από την πολιτική αγωγή στην δίκη για την επίθεση που είχε δεχθεί το 2014.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θόδωρος Παναγόπουλος θα παραμείνουν στη ΓΑΔΑ απόψε, ενώ στις 10 το πρωί της Παρασκευής θα μεταφερθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Σημειώνεται πως η σύλληψη του κ. Λυκουρέζουν έγινε μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για τη μαφία των φυλακών. Έπειτα απ’ τα όσα κατέθεσε, υπήρξαν στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελικό λειτουργό στο ν’ αποφασίσει τη σύλληψή του.

Διαβάστε ακόμα:

Συνελήφθησαν Λυκουρέζος και Παναγόπουλος για τη «μαφία» των φυλακών
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved