Με την κατηγορία της δωροληψίας συνελήφθη ένας καθηγητής στις Σέρρες, καθώς φέρεται να ζητούσε ανταλλάγματα απ’ τους φοιτητές προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του.

Ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που «έκοβε» φοιτητές και ζητούσε ανταλλάγματα συνελήφθη μετά από μια σωρεία καταγγελιών εις βάρος του.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο εν λόγω καθηγητής αποσπούσε διάφορα ανταλλάγματα από σπουδαστές του Ιδρύματος, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του ενώ συνελήφθησαν ως άμεσοι συνεργοί του και δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου της ίδιας πόλης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., την οποία προκάλεσαν καταγγελίες.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των τριών συλληφθέντων αναφέρεται πως ως θύματα φέρονται σπουδαστές του Ιδρύματος, τους οποίους ο κατηγορούμενος καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες στις εξετάσεις και προκειμένου να τους περάσει ζητούσε ανταλλάγματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τονίζει πως τα ανταλλάγματα αφορούσαν είτε στην παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στην συγκεκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του καθηγητή.

Στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αρχικά συνελήφθη ένας εκ των ιδιοκτητών του φροντιστηρίου, την ώρα που φέρεται να παραλάμβανε χρηματικό ποσό ως αντάλλαγμα από καταγγέλλοντα και στη συνέχεια ήρθαν κι οι άλλες δύο συλλήψεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια και γραφεία των εμπλεκόμενων, κατά τις οποίες βρέθηκαν στην κατοχή τους το χρηματικό ποσό των 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της άμεσης συνέργειας στην πράξη αυτή, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα για τα περαιτέρω στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Σερρών.

Διαβάστε ακόμα:

Αλλαγές στο Λύκειο και νέος τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια