Καταργείται η αλλαγή της ώρας με απόφαση ευρωκοινοβουλίου

LIKE US ON FACEBOOK

Καταργείται η αλλαγή της ώρας με απόφαση ευρωκοινοβουλίου, όπως ψηφίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Τι αλλάζει;

Καταργείται η αλλαγή της ώρας όπως ψήφισε τελικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα Τρίτη που σημαίνει πως η αλλαγή από χειμερινή σε εαρινή ώρα καταργείται από το 2021. Η πρόταση έγινε δεκτή με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά.

Πιο συγκεκριμένα, η αρχή είχε γίνει στις αρχές Μαρτίου στην Επιτροπή Μεταφορών, η οποία είχε ψηφίσει πως η τελευταία αλλαγή της ώρας θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς, δηλαδή το 2021.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποφασίσουν αν θα διατηρήσουν μόνιμα την εαρινή ή χειμερινή ώρα. Το περιθώριο που τους δίνεται είναι μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Μετά, λοιπόν, από πολλές συζητήσεις, διαβουλεύσεις και ψηφοφορίες τελικά η κατάργηση της αλλαγής της ώρας ψηφίστηκε και η κάθε χώρα θα πρέπει να πάρει τη δική της απόφαση.

Φέτος, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή και ακριβώς στις 03:00 τα ξημερώματα τη τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου, στις 31 δηλαδή του μήνα, θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά.

Θυμίζουμε πως τον Φεβρουάριο του 2018, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει σε «διεξοδική αξιολόγηση της ισχύουσας οδηγίας σχετικά με τις ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα και να υποβάλει πρόταση για την αναθεώρησή της».

Το Καλοκαίρι του 2018 η Κομισιόν έκανε δημόσια διαβούλευση, στην οποία συμμετείχαν 4,6 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες, εκ των οποίων το 84% τάχθηκε υπέρ της διακοπής των εξαμηνιαίων αλλαγών, ενώ το 16% εναντίον.

Στη συνέχεια, στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, η Κομισιόν υπέβαλε πρόταση για διακοπή των εποχικών αλλαγών του χρόνου εντός του 2019, αλλά το Κοινοβούλιο αποφάσισε να μεταθέσει την απόφαση των κρατών-μελών για δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Η θερινή ώρα κάνει καλό στον οργανισμό σου. Το ήξερες;

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved