Η καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στο Κολωνάκι ήρθε από όλα τα κόμματά ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές προς την Κυβέρνηση.

Η καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στο Κολωνάκι, η οποία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, εκφράστηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής, τα οποία κάνουν λόγο για μια πράξη δειλίας, ενώ ζητούν να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση, η οποία θα μπορούσε να έχει πιο σοβαρές συνέπειες.

Καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στο Κολωνάκι απ’ όλα τα κόμματα

Για «αποκρουστική ενέργεια η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που οδήγησε μάλιστα και στον τραυματισμό δύο ανθρώπων, είναι μια αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία

Παράλληλα, αναμένεται να διαλευκανθεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη στον τραυματισμένο αστυνομικό που πήγε να ελέγξει το περιστατικό, καθώς και στον νεωκόρο της εκκλησίας.

Απ’ τη μεριά της, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Συστήνω αυτοσυγκράτηση σε όσους έχουν απύλωτο στόμα. Με αφορμή την έκρηξη, λένε πράγματα τα οποία ποτέ δεν θα έλεγαν αν πλήρωναν φόρο για αυτά…».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε πως είναι ευτύχημα που δεν θρηνούμε θύματα, ενώ τόνισε πως «το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο όσο η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία».

Για εγκληματική πράξη δειλίας κάνει λόγο το Ποτάμι στην επίσημη ανακοίνωσή του καταδικάζοντας τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας  «και μάλιστα έξω από έναν από τους μεγαλύτερους ναούς της Αθήνας έχει ένα διπλά ανησυχητικό μήνυμα».

Τα θύματα θα μπορούσαν να ήταν περισσότερα, θα μπορούσαν να ήταν παιδιά – ο προαύλιος χώρος του Αγίου Διονυσίου είναι συνήθως γεμάτος με παιδιά και μητέρες με καρότσια… Αλλά, αυτές οι σκέψεις προφανώς δεν απασχολούν τους αδίστακτους βομβιστές. Με οδηγό το τυφλό μίσος – για ποιον άραγε; – καταφεύγουν σε μια εγκληματική πράξη δειλίας

Τέλος, εκφράστηκε η συμπαράσταση του κόμματος στον νεωκόρο και τον αστυνομικό.

«Η βομβιστική επίθεση στο Κολωνάκι προκαλεί έντονη ανησυχία για την έξαρση του φαινομένου της εξτρεμιστικής βίας στη χώρα», δήλωσε εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης.

Η τυφλή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί χωρίς καμία προειδοποίηση σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, προκαλεί έντονη ανησυχία και δυστυχώς επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της Ένωσης Κεντρώων για την έξαρση του φαινομένου της εξτρεμιστικής βίας στη χώρα μας

Όπως σημειώνει, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών «απαιτείται μια συνολική προσέγγιση και σοβαρή προσπάθεια όλων ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών, την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και για τη συνεργασία με διεθνείς εταίρους».

Πρέπει ως δημοκρατική κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα, να επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην προάσπιση των δημοκρατικών αξιών μας και του δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών για ασφάλεια

Τέλος, το ΚΚΕ ζητά πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ενώ εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, «πρέπει αποφασιστικά να αποκρουστεί το κλίμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας, που αντικειμενικά προωθείται μέσα από τις συνεχόμενες τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι “βούτυρο στο ψωμί” όλων όσοι θέλουν να φοβίσουν το λαό και να επιβάλουν “άκρα του τάφου σιωπή”».

Διαβάστε επίσης:

Ποιος κρύβεται πίσω απ’ την έκρηξη στο Κολωνάκι

Photo: Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ