Μπορεί η Βασίλισσα Ελισάβετ να μην έχει επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα, όμως, ο Κάρολος και η Καμίλα ετοιμάζονται για μια επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, όπου θα θαυμάσουν τις ομορφιές της και θα έχουν συναντήσεις με την ανώτατη πολιτική ηγεσία.

Ενόψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Πρίγκιπας Κάρολος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη χώρα μας και τους Έλληνες σε συνέντευξή του. Τι είπε ο Κάρολος για την Ελλάδα;

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο Πρίγκιπας Κάρολος εμφανίστηκε γοητευμένος απ’ τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας ενώ είπε πως η Ελλάδα είναι στο αίμα του.

Ο Κάρολος αναφέρθηκε σε μία ιδιωτική επίσκεψή του στην χώρα μας, η οποία τον έκανε να θαυμάσει την ορθόδοξη τέχνη. «Με δική μου εισήγηση η Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών έχει δημιουργήσει πρόγραμμα στη Μεγάλη Βρετανία όπου διδάσκεται στους φοιτητές η τέχνη της αγιογραφίας», αποκάλυψε ο ίδιος.

«Έχω βρει έναν τρόπο να βοηθήσω την Ελλάδα»

Ο Πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνά η Ελλάδα κι αποκάλυψε πως έχει βρει έναν τρόπο για να βοηθήσει.

Γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα και πολλοί Έλληνες περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια, θέλησα να βρω έναν τρόπο, έστω μικρό περιορισμένο, για να βοηθήσω τους νέους στη χώρα για να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους, είτε μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης, είτε στηρίζοντας τους για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Με το θέμα αυτό ασχολείται η φιλανθρωπική μου οργάνωση Prince’s Trust εδώ και 42 χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία και πρόσφατα και στο εξωτερικό

Θυμίζουμε ότι Κάρολος και Καμίλα θα βρίσκονται στην Ελλάδα απ’ τις 9 μέχρι τις 11 Μαΐου.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βασιλικού θρόνου, Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, θα φτάσουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Τετάρτη 9 Μαΐου στις 14:50.

Στη συνέχεια θα μεταβούν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνου και μετέπειτα θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αμέσως μετά, ο Κάρολος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 20:30 το βράδυ της ίδιας μέρας, το ζευγάρι θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή, το ζευγάρι θα μεταβεί στην Κρήτη.

Διαβάστε ακόμα:

Στην Ελλάδα Πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα | Θα πάνε Αθήνα και Κρήτη

Photo: Getty Images