Κάνουμε τριήμερο tour στις Βρυξέλλες και σε παίρνουμε μαζί μας! | Photos

LIKE US ON FACEBOOK

Μια επίσκεψη στις Βρυξέλλες θα σε κάνει να καταλάβεις γιατί τη λένε “καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, γιατί είσαι πολίτης της Ε.Ε. και ενεργό της μέλος!

Η επίσκεψη στις Βρυξέλλες μπορεί να μην είναι πρώτη στη λίστα σου, αλλά ίσως θα έπρεπε να μπει. Γιατί στις Βρυξέλλες μαθαίνεις ακριβώς γιατί είσαι μέλος της Ε.Ε., ενώ αποτελεί και μια πανέμορφη πόλη, με πολλά σπουδαία σημεία που αξίζει να επισκεφτείς!

Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερα τυχερή που η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα μου έδωσε τη μοναδική ευκαιρία να δω όλα αυτά τα μεγαλεπήβολα κτίρια, την Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από κοντά, ξέρεις αυτά τα κτίρια στα οποία παίρνονται όλες οι σοβαρές αποφάσεις και μας μοιάζουν τόσο μακρινά… ενώ είναι μόλις τρεις ώρες με το αεροπλάνο!

επίσκεψη στις Βρυξέλλες

Μέσα από την τριήμερη επίσκεψή μου, λοιπόν, στις Βρυξέλλες γέμισα με εμπειρίες, έμαθα περισσότερα πράγματα για την Ε.Ε., για το μέλλον αυτής, είδα την πόλη των Βρυξελλών και έφυγα γεμάτη γνώση!

Πάμε να κάνουμε μαζί το tour;

#ΗμέραΠρώτη

Την πρώτη μέρα γνώρισα 20 διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικά μυαλά αλλά τόσο ενδιαφέροντα. Όλων των ηλικιών με διαφορετικό αντικείμενο ενασχόλησης. Κι αν αυτό το… άγνωστο, ακόμα κι αν σε τρομάζει, δεν θα πρέπει να φοβάσαι να βγεις απ’ το comfort zone σου και να γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Θα μάθεις πολλά.

Την πρώτη μέρα… γνωριμίας, λοιπόν, κάναμε ένα tour στις Βρυξέλλες, περπατήσαμε στις πιο γνωστές “πλατείες”, στις πιο όμορφες γειτονιές, φάγαμε βάφλα, πατάτες τηγανητές και ήπιαμε μπύρα!

Tip: Αν επισκεφτείς τις Βρυξέλλες, μη φύγεις αν δεν φας βάφλα με σοκολάτα και ό,τι topping θέλεις, να δοκιμάσεις πατάτες και να πιεις και μια μπύρα να δροσιστείς!

Καθίσαμε στην Grand Place και απολαύσαμε τα υπέροχα κτίρια, είδαμε από κοντά το Manneken Pis και φυσικά βγάλαμε άπειρες φωτογραφίες σαν σωστοί τουρίστες. Και τώρα που είπα τουρίστες… ναι, ήταν πολλά groups που πλημμύρισαν τους δρόμους με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Και αν και σπάνιο, ο καιρός μας έκανε τη χάρη και ήταν ηλιόλουστος!

επίσκεψη στις Βρυξέλλες

#ΗμέραΔεύτερη

Τη δεύτερη ημέρα, ήταν η μεγάλη μέρα. Η επίσκεψή μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή αλλιώς στην Κομισιόν! Αφού περάσαμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους (ναι, τύπου αεροδρομίου), μπήκαμε στο πολυπόθητο κτίριο.

Το κτίριο σε… καλωσορίζει σε όλες τις γλώσσες και νιώθεις σαν το… σπίτι σου! Αντιλαμβάνεσαι το κοινό ευρωπαϊκό όραμα και πολύ περισσότερο αντιλαμβάνεσαι πως είσαι κι εσύ μέρος αυτού.

Βρυξέλλες

Μεταξύ άλλων, γνωρίσαμε και την μεγάλη οργάνωση που έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα social media. Τελικά… δεν είναι τόσο απρόσωπη, αλλά υπάρχει μια ομάδα που οργανωμένα απαντά σε όλες τις απορίες σου και είναι εκεί για σένα 24 ώρες το 24ωρο!

Εκτός απ’ τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, μιλήσαμε και με τον εκπρόσωπο Τύπου των Βρυξελλών, τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά και κάναμε το δικό μας… brief! Ο κ. Σχοινάς κάθε μέρα δίνει ραντεβού με τους δημοσιογράφους και τους ενημερώνει για όλα τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

#ΗμέραΤρίτη

Την Τρίτη και τελευταία ημέρα επισκεφτήκαμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είχαμε αναλυτική ενημέρωση για το πώς λειτουργούν οι Θεσμοί. Και σε πληροφορώ πώς… μόνο βαρετό δεν ήταν.

Μπορεί, λοιπόν, να θεωρούμε πως όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο Κοινοβούλιο αλλά δεν είναι έτσι. Ο κάθε θεσμός έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και χρειάζονται πολλές συνεδριάσεις, συζητήσεις, ψηφοφορίες για να περάσει ένας νόμος.

Και φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφτούμε και την αίθουσα όπου συνεδριάζουν οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές. Λόγω ευρωεκλογών μάλιστα και προετοιμασίας για το debate το σκηνικό είχε αλλάξει λίγο. Και ναι, αυτό συμβαίνει κάθε 5 χρόνια, επομένως ήταν διπλή η χαρά μας που είδαμε κατά αυτόν τον τρόπο τη συγκεκριμένη αίθουσα.

επίσκεψη στις Βρυξέλλες

Ποια είναι τα συμπεράσματα;

Κατάλαβα γιατί #αυτητηφοραψηφιζω:

Ψηφίζω για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το περιβάλλον, για την εργασία, για τα θέματα που με απασχολούν καθημερινά, για το μέλλον, τη ζωή, για να φτιάξω εγώ την Ευρώπη που ονειρεύομαι.

Γιατί αν απέχω, μόνο χάνω δεν κερδίζω!

επίσκεψη στις Βρυξέλλες

Και όπως είπαμε μην ξεχάσεις να φας σοκολάτες, πατάτες τηγανητές και να πιεις και μπύρες!

Δες ακόμα:

Αποστολή στις Βρυξέλλες

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved