Μετά την απόφαση της Ιταλίας να βάλει τέλος στο φαγητό στον δρόμο στη Φλωρεντία, τώρα ήρθε μια νέα απόφαση που επηρεάζει τους τουρίστες της Βενετίας.

Μόνο με πληρωμή η είσοδος στη Βενετία από εδώ και πέρα, όπως αποφάσισε το κοινοβούλιο της Ρώμης. Η είσοδος επί πληρωμή αφορά τόσο τους Ιταλούς όσο και τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την Βενετία.

Σημειώνεται πως μ’ αυτόν τον τρόπο αυτό ουσιαστικά αντικαθίσταται ο φόρος διαμονής, ο οποίος ισχύει σε όλες τις μεγάλες τουριστικές πόλεις της χώρας.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, το ποσό για την είσοδο στη Βενετία θα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι και 10 ευρώ, και θα καταβάλλεται από όλους τους επισκέπτες που φθάνουν στην πόλη με τραίνο, λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο και αεροπλάνο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Μπρουνιάρο θεωρεί «πολύ σημαντικό το μέτρο για να μπορέσει να στηριχθεί μια πόλη μοναδικής ομορφιάς και αξίας».

Τονίζεται πως μια μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων είναι της ίδιας άποψης, ιδίως λόγω του ότι η Βενετία δέχεται όλον τον χρόνο τεράστια τουριστική πίεση.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί Βενετσιάνοι, οι οποίοι δηλώνουν στην δημόσια τηλεόραση Rai ότι το μέτρο αυτό (το οποίο περιέχεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019), πρέπει να θεωρηθεί αντισυνταγματικό, διότι περιορίζει την ελευθερία κίνησης των πολιτών.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, ο «φόρος εισόδου» θα ενισχύσει τα ταμεία της Βενετίας με περίπου πενήντα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ποσό που δεν θεωρείται αμελητέο δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας.

Διαβάστε ακόμα:

Αν πας Φλωρεντία μην φας στον δρόμο!

Photo: Ricardo Gomez Angel/ Unsplash