Ακόμη μια δήλωση- βόμβα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Είναι πιο κοντά από ποτέ η παραίτηση Καμμένου;

Έχει εκφράσει πολλές φορές τη διαφωνία του για τη συμφωνία, όπως πολλές φορές έχουν εκφραστεί και τα σενάρια για παραίτηση Καμμένου. Τι δήλωσε αυτή τη φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας; Δήλωσε πως θα αποσυρθεί από την Κυβέρνηση όχι όταν η συμφωνία έρθει στην ελληνική Βουλή αλλά αν περάσει από την ΠΓΔΜ!

«Δήλωσα στα φυλάκια και στο προσωπικό που συνάντησα ότι αν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την μεριά της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από το υπ. ΕΘνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας και το βάρος αυτής της ευθύνης, θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση, μιλώντας σε στελέχη της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Ο ίδιος επισήμανε πως μετά τις δηλώσεις Ζαέφ για «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα», η συμφωνία είναι «νεκρή», όπως την χαρακτήρισε.

Με τις τελευταίες δηλώσεις φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις πράγμα που πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά στην απαξίωση της συνθήκης αυτής που έτσι κι έτσι είναι νεκρή με αυτές τις δηλώσεις που αυτοί κάνουν ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα και να πάμε με ομαλότητα

Πιο κοντά από ποτέ η παραίτηση Καμμένου;

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου προκάλεσαν και πάλι τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Και αυτό γιατί στις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να ψηφίσουν στη Βουλή της ΠΓΔΜ τις τελικές τροπολογίες του Συντάγματος, όπως ορίζει η συμφωνία που υπογράφηκε με την ελληνική πλευρά.

Οι συνεδριάσεις των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, στις οποίες θα εξετασθούν οι τελικές τροπολογίες του Συντάγματος, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 17 Δεκεμβρίου.

Μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση και η συζήτηση από τις επιτροπές, τότε θα συγκληθεί η Ολομέλεια και τελικά στις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.

Για να περάσουν οι τροπολογίες στη γειτονική χώρα,  απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων.

Διαβάστε επίσης:

ΠΓΔΜ: «Πράσινο φως» για τις τροπολογίες του Συντάγματος