Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος για τη συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερα κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη, ότι οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση όταν η Συμφωνία φτάσει στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος για τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία την Παρασκευή πέρασε από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι: «Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε».

Ο ίδιος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ήταν πάντα «έντιμη και ανοιχτή συνεργασία, μία δημόσια συνεργασία», ενώ πρόσθεσε ότι:

Συνεργαστήκαμε για να σώσουμε την πατρίδα μας. Ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά

«Όπως έχει πει και ο κ. Τσίπρας στη συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας. Το θέμα για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική. Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία. Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας, ενώ συμπλήρωσε ακόμη ότι:

Ποτέ δεν είχαμε καμία συνεργασία με αυτούς που θέλουν να κλέψουν την ιστορία μας. Δεν μπορεί να μην μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες που γίνονται στα Σκόπια αυτή τη στιγμή για να περάσει η συμφωνία

Τέλος, ο ίδιος εξέφρασε ξανά και τις αμφιβολίες του για το εάν η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ θα καταφέρει να κερδίσει τις δύο ψηφοφορίες που απομένουν για την αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ. «Έχει δρόμο μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ζάεφ βρήκε τους «80» και πέρασε τη συμφωνία των Πρεσπών | Τα πρώτα μηνύματα