«Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Liberation.

«Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία», ήταν η δήλωση που έκανε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξη του στη Liberation, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροπλάνα έξω από τον εναέριο χώρο μας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε ένα ατύχημα, το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεκταθεί στην ακτοφυλακή, στο ναυτικό κλπ…

Ο ίδιος τονίζει ότι με την παραβίαση των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, που είναι τόσο ελληνικός όσο και ευρωπαϊκός, η Άγκυρα προσπαθεί παράλληλα να πιέσει την Ευρώπη. Αυτός είναι κι ο λόγος που η Αθήνα αναφέρει κάθε περιστατικό σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας, που είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή.

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος είχε αναφέρει στη Liberation πως «οι Έλληνες μιλούν για παραβίαση του θαλάσσιου ή του εναέριου χώρου. Αλλά όλα εξαρτώνται από την ανάγνωση των διεθνών συνθηκών. Και δεν τις διαβάζουμε με τον ίδιο τρόπο».

Σε σχόλιο της η εφημερίδα αναφέρει ότι: «Η Συνθήκη της Λωζάνης, που υπεγράφη το 1923, ορίζει τα σημερινά σύνορα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, τα οποία ο Ερντογάν θέλει να αναθεωρήσει».

Νωρίτερα, ο  Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου είχε αναφέρει για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι υπό κράτηση στην Τουρκία ότι «δεν θέλουμε παζάρι με την Ελλάδα». Την ίδια στιγμή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πέρασαν εσκεμμένα τα σύνορα.

Όχι δεν θέλουμε παζάρια… Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες δεν τους συλλάβαμε στην Ελλάδα αλλά σε τουρκικό έδαφος.