Καμμένος: Δημοψήφισμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ

LIKE US ON FACEBOOK

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ονομασία της ΠΓΔΜ ζητάει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» τονίζει ο κ. Καμμένος σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία», ενώ προσθέτει:

Η συμπερίληψη του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν

Προς το παρόν δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η παρέμβαση του κ. Καμμένου είναι σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το Μέγαρο Μαξίμου.

Τις πηγές σύμφωνα με τις οποίες ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το όνομα των Σκοπίων, μετέδωσε νωρίτερα και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM.

Σύμφωνα με πηγές των ΑΝΕΛ, σχετικά με το θέμα ανέφεραν νωρίτερα ότι: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας, έχουμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας στον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά και δεν προκαταλαμβάνουμε οτιδήποτε πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση».

Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είπε μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Μακεδονία και το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα και δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας».

Ο κ. Καμμένος μάλιστα πρόσθεσε ότι: «Από το συνέδριό μας είπαμε ότι δεν υποχωρούμε στον ελληνικό όρο «Μακεδονία» και βεβαίως ο ελληνικός όρος «Μακεδονία» είναι και το «new Μακεδονία» και το «upper Μακεδονία» και το «κάτω Μακεδονία».

«Η Μακεδονία είναι η μία και ελληνική όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Photo: SOOC
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved