Μετά από μέρες χωρίς νεότερες εξελίξεις, υπάρχει ένα νέο σήμα απ’ την Άγκυρα αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Δεν υπάρχει καμία υπόνοια για κατασκοπεία στα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, επικαλούμενη πληροφορίες απ’ το Πεντάγωνο.

Οι πηγές απ’ το Πεντάγωνο αναφέρουν πως τα δύο κινητά είναι “καθαρά”, δεν προκύπτει δηλαδή απ’ τον έλεγχό τους κάποιο θέμα για εικόνα κατασκοπείας.

Παράλληλα, η Άγκυρα δέχεται τον Έλληνα πραγματογνώμονα για να συμμετάσχει στην έρευνα για τα κινητά των στρατιωτικών. Οι αναλύσεις διεξάγονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Τουρκία.

Η έρευνα, πάντως, αναμένεται να φθάσει μέχρι και τις επαφές των Ελλήνων στρατιωτικών.

Επίσκεψη απ’ τους γονείς στις φυλακές

Τη Δευτέρα, οι γονείς των στρατιωτικών τους επισκέφθηκαν στις φυλακές της Αδριανούπολης όπου κρατούνται. Οι ίδιοι ενημερώθηκαν από τους συνηγόρους και τους ανθρώπους του Προξενείου σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση.

Την ίδια στιγμή, το γερμανικό Der Spiegel φιλοξενεί εκτενές άρθρο για την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία στο οποίο συμπεριλαμβάνονται δηλώσεις των γονιών του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.

“Το πρωί της 2ας Μαρτίου, στις 11 το πρωί, ένας ταξίαρχος και δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού μας ενημέρωσαν ότι ο ο Δημήτρης και ένας συνάδελφός του συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία, ενώ ήταν σε περιπολία, καθώς πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα προς την Τουρκία. Οι άνδρες μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Δεν είναι ασυνήθιστο να χάνονται στρατιώτες στη γειτονική χώρα – ειδικά το χειμώνα, όταν πέφτει το χιόνι και η ορατότητα είναι κακή. Η Τουρκία και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν τέτοια γεγονότα ήρεμα. Σε λίγες μέρες ο γιος σας θα επιστρέψει, μας είπαν”, δήλωσε στο Spiegel η Σοφία Κούκλατζη, μητέρα του 29χρονου λοχία.

“Στα μάτια μας είναι ένας ήρωας και περιμένουμε ο γιος μας να επιστρέψει σε λίγες ημέρες”, σχολίασαν οι γονείς του λοχία ενώ τόνισαν πως ελπίζουν σ’ ένα θαύμα.