Καλύτερη η εικόνα απ’ την πυρκαγιά στην Ηλεία (Videos)

LIKE US ON FACEBOOK

Ολονύκτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στην Ηλεία, όπου ξέσπασε φωτιά το απόγευμα της Κυριακής. Η πυροσβεστική επιχειρεί, εκτός από τη Σκιλλουντία, και στις περιοχές Φρίξα και Καλυβάκια.

Τα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν την Κυριακή απείλησαν σπίτια στο χωριό Σκιλλουντία ενώ πλέον οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη στις χαράδρες, όπου έχει μεταφερθεί η πυρκαγιά στην Ηλεία.

Πλέον, η φωτιά είναι σε ύφεση προς το παρόν καθώς δεν υπάρχουν τόσο έντονοι άνεμοι όσο την Κυριακή, ωστόσο, έχει ήδη καεί μια μεγάλη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούσαν ν’ απομακρύνουν τις φλόγες απ’ τις αυλές των σπιτιών, ευτυχώς κανένα σπίτι δεν υπέστη ζημιά.

Η φωτιά σταμάτησε τελικά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκιλλουντίας και στη Φρίξα εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική.

Αυτή την ώρα, η πυροσβεστική επιχειρεί στα πύρινα μέτωπα στη Σκιλλουντία, στη Φρίξα και στα Καλυβάκια για να μην απειληθούν σπίτια.

Σύσκεψη έγινε το βράδυ της Κυριακής με στόχο τον συντονισμό με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, των αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Γεωργιόπουλου και Μητρόπουλου, του δημάρχου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Μπαλιούκου, του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας κ. Παπασωτηρίου και συνεργατών τους στην Σκιλλουντία.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία συμμετείχαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος κ. Κυριακόπουλος και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας κ. Πετρούτσος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, στο περιθώριο της σύσκεψης μετέφερε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Προκόπη Παυλόπουλου.

Μειώθηκε η ένταση των ανέμων

Η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί διευκολύνοντας το έργο των πυροσβεστών στο να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Την ίδια στιγμή, έχουν περιοριστεί και οι φλόγες στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε και η ηλεκτροδότηση στο χωριό της Σκιλλουντίας.

Νωρίτερα, οι κάτοικοι του χωριού Σκιλλουντία είχαν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του χωριού και απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία, η οποία με περιπολικά και ηχητικά μηνύματα τους ενημέρωσε για την εκκένωση ή την απομάκρυνση από τα επικίνδυνα σημεία.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved