Καλογήρου για τη Novartis: Η δικογραφία έδειχνε ότι είναι το σκάνδαλο του αιώνα

LIKE US ON FACEBOOK

Απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος τόνισε παράλληλα πως οι επιθέσεις σε βάρος δικαστικών λειτουργών δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα.

Ο Μιχάλης Καλογήρου για τη Novartis μίλησε το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ και τόνισε πως οι επιθέσεις που γίνονται κατά των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση, τους προσβάλλουν, δεν βοηθούν και δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στο σκάνδαλο και στη δικογραφία, είπε πως κατά την αρχική διαβίβαση στη Βουλή της σχετικής δικογραφίας, η υπόθεση της Novartis χαρακτηρίστηκε ως το σκάνδαλο του αιώνα διότι «τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της δικογραφίας ήταν αρκετά για να παρέχουν την πεποίθηση και την εντύπωση ότι πρόκειται για το σκάνδαλο του αιώνα».

Ο ίδιος απέρριψε τις κατηγορίες περί χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν απαρτίζεται από ένα εισαγγελέα, αλλά από πολλούς και εποπτεύεται από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η ανεξαρτησία και η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης δεν είναι «αλλά καρτ»,Ποια ήταν η αξιοπιστία των καταγγελιών εισαγγελικής λειτουργού διαφθοράς (σ.σ.: Ελένης Ράικου) περί παρεμβάσεων και αυτές πού κατέληξαν;

Αναφορικά με τα πολιτικά πρόσωπα, ο Μιχάλης Καλογήρου εξήγησε πως μόνο οι εισαγγελείς διαφθοράς είναι σε θέση ν’ απαντήσουν εάν και για ποιους θα τεθούν στο αρχείο οι υποθέσεις. «Η υπόθεση της Novartis έχει διαχωριστεί από τους εισαγγελείς κατά χρονικές περιόδους και οι καταθέσεις των μαρτύρων ελέγχονται εάν συνδέονται και με άλλα στοιχεία, όπως είναι το πόρισμα αρμόδιας Αρχής».

Τέλος, ο κ. Καλογήρου έκανε λόγο για πρόβλημα, μιλώντας για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας της Novartis προς ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Νovartis: Το «φακέλωμα» των γιατρών- Συνταγογράφησαν φάρμακα αξίας 33 εκ. ευρώ

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved