Να μην «πουλήσουμε το όνομα της Μακεδονίας» κάλεσε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας, ενώ χαρακτήρισε «αποστάτες» όσους βουλευτές του υποστηρίζουν την Κυβέρνηση κι όχι τον ίδιο. O πρώην υπουργός Άμυνας άφησε αιχμές κι εναντίον του Πρωθυπουργού.

Ο Πάνος Καμμένος για την πρόταση μομφής, απηύθυνε κάλεσμα προς τη Νέα Δημοκρατία να υπογράψουν μαζί πρόταση μομφής για να πέσει η Κυβέρνηση και να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης δέχεται να μην πουλήσουμε το όνομα της Μακεδονίας, εγώ πηγαίνω τώρα στο γραφείο του και υπογράφω πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης», δήλωσε συγκεκριμένα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αναλάβει την ευθύνη», λέγοντας ξεκάθαρα πως θα συνυπόγραφε μια πρόταση μομφής προκειμένου να πέσει η Κυβέρνηση, με την προϋπόθεση ο αρχηγός της Ν.Δ. να μην παραχωρήσει όνομα με τον όρο «Μακεδονία» και να μην διαπραγματευτεί τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι τον Ιούνιο «ήθελε να ρίξει την Κυβέρνηση, προκειμένου να παραδώσει ο ίδιος τον όρο Μακεδονία», αλλά και ότι «παραμένει στη λύση για σύνθετη ονομασία», συμπληρώνοντας πως «διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά παραχωρεί τον όρο Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος τόνισε για ακόμα μια φορά ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία χρήση του όρου Μακεδονία και σημείωσε ότι «θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία».

«Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές. Την Κυβέρνηση τη γέννησα με τον Τσίπρα, δεν έχει την εμπιστοσύνη μας γιατί συνδέεται με τη συμφωνία των Πρεσπών», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «ήταν πάντα ειλικρινής σε εμένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από εμένα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «αποστάτες» τους βουλευτές που φεύγουν από εκείνον ενώ διερωτήθηκε αν το άνοιγμα της Αριστεράς είναι η Έλενα Κουντουρά, στην οποία καταλόγισε πως «επιλέγει να μείνει υπουργός για λίγους μήνες».

Αν κάποιοι αποστάτησαν με αντάλλαγμα την έδρα τους, λυπάμαι πάρα πολύ. Η κυρία Κουντουρά με πρόδωσε και μένα και τους ψηφοφόρους της και ο κ. Κόκκαλης μέχρι να πάει στην Κίνα, έλεγε πως δεν θα ψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα πει ναι στην ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια

Για τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη είπε πως «όπως εγκαταλείπει εμάς, έτσι θα εγκαταλείψει και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για έντιμη στάση απ’ την πλευρά του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος θα παραδώσει την έδρα, ενώ αναφέρθηκε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον είδαν ποτέ με καλό μάτι, όμως, έσπευσε να τονίσει πως «ο Πρωθυπουργός δεν επηρεάζεται από αυτά».

Διαβάστε ακόμα:

Ποια είναι ακριβώς η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης;