Ταυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φαντάροι που πέταξαν το σκυλάκι από γκρεμό προκαλώντας την οργή του κόσμου. Το σκυλάκι ζει και είναι καλά στην υγεία του. Η ανακοίνωση απ’ το υπ. Άμυνας για την έρευνα απ’ το ΓΕΣ.

Καλά στην υγεία του το σκυλάκι που πέταξαν φαντάροι από γκρεμό, όπως αναφέρεται σε επίσημη ενημέρωση από τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων. Ο σκύλος ζει και θα βρεθεί υπό τη φροντίδα εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας, γράφει η ανακοίνωση.

«Ένας παππούς το ταΐζει στο χωριό Πληκάτι, και καμιά φορά πάει και στο στρατόπεδο, αλλά ο παππούς είναι ο μόνος που το πλησιάζει. Κανείς άλλος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου ενώ γίνεται γνωστό πως στο σημείο θα μεταβούν μέλη του Φιλοζωϊκού σωματείου Κόνιτσας.

Ο βασανισμός του ζώου έλαβε χώρα μέσα σε στρατιωτική μονάδα ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ολοκληρώθηκε απ’ το ΓΕΣ η διαδικασία ταυτοποίησης των δυο οπλιτών που εμφανίζονται στο video να πετούν πάνω από την περίφραξη τον σκύλο ενώ ταυτοποιήθηκε επίσης και το άτομο που μαγνητοσκοπούσε την αποτρόπαια πράξη. Οι φαντάροι πιθανότατα πλέον έχουν απολυθεί από μονάδα της Ηπείρου, όπου υπηρετούσαν τη θητεία τους.

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν πως το video είναι τραβηγμένο τον περασμένο Νοέμβριο, αν και δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή.

Η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως έχει σχηματιστεί δικογραφία για την υπόθεση ενώ απ’ το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκε πως «το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έχει ζητήσει την άμεση εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, προκειμένου ν’ αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές».