Και ο Γεωργούλης υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ!

LIKE US ON FACEBOOK

Την Παρασκευή 19 Απριλίου ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τις πέντε τελευταίες υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιό του. Και ο Γεωργούλης υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη συμμετοχή πολλών ατόμων από τον καλλιτεχνικό και επιστημονικό χώρο ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε και τα τελευταία πέντε πρόσωπα που θα είναι υποψήφια για μία θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μέσα σε αυτούς θα βρίσκεται υποψήφιος και ο Αλέξης Γεωργούλης στις ευρωεκλογές, αλλά και ο γνωστός τραγουδιστής Ross Daly.

Αναλυτικά οι πέντε υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής:

  • Αλέξης Γεωργούλης, ηθοποιός
  • Κυριακή Μάλαμα, σκηνοθέτης, διευθύντρια προγράμματος ΕΡΤ3, μέλος δ.σ. Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
  • Ross Daly, μουσικός
  • Γιώργος Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ
  • Νατάσα Ρωμανού, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA

Εν τω μεταξύ, στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει να φτάνουν τα πρώτα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αποδοχή που έχουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές τους στην κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη εξάδα βρίσκονται ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Κώστας Αρβανίτης, ο Στέλιος Κούλογλου, ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Δημήτρης Πλουμπίδης και η Ραλλία Χρηστίδου.

Σίγουρα, βέβαια, και ο Αλέξης Γεωργούλης στις ευρωεκλογές θα αφήσει το δικό του στίγμα, αφού έχει και μια μικρή εμπειρία στον πολιτικό βίο. Το 2014, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο δήμο Λάρισας, στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Οι υποχρεώσεις, όμως, του γνωστού ηθοποιού τον τελευταίο καιρό είναι αυξημένες, αφού συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του Your Face Sounds Familiar στον Αnt1 και στην παράσταση «Ζητείται Ψεύτης», του Δημήτρη Ψαθά στο θέατρο Παλλάς, με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Ross Daly, από την άλλη πλευρά, είναι ένας καλλιτέχνης με υπόσταση, που δεν φοβάται να πει την άποψη του δημόσια, όπως, άλλωστε, έχει ήδη κάνει είτε μέσω των social media είτε των ΜΜΕ. Το 2012 τιμήθηκε για τη δράση του με το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί επισήμως τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 7:00μμ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σε εκδήλωση, που θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τέλος ο Αλέξης Γεωργούλης δεν άφησε ασχολίαστη την απόφαση του να ασχοληθεί με τα πολιτικά δρώμενα, στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα. Ο διάσημος ηθοποιός έκανε μια εκτενής δημοσίευση εξηγώντας σε όσους τον ακολουθούν στα social media για τα όσα θα ακολουθήσουν με την συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Έχοντας ζήσει και εργαστεί στο εξωτερικό για μεγάλο διάστημα, διαρκώς μεγάλωνε μέσα μου η απορία: Γιατί στερούμε δυνατότητες από τους εαυτούς μας; Γιατί βάζουμε όρια στα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας; Γιατί η χώρα που υπήρξε η κοιτίδα του σύγχρονου πολιτισμού και συνεχίζει να έχει το σεβασμό όλων, υποτιμά τον εαυτό της; 

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά έγιναν πιο δύσκολες, συνεπεία που βίωσε και συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας.

 Τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν προς το καλύτερο. Νέες φωνές, νέα μυαλά βγήκαν στο προσκήνιο. Ένιωσα ότι πλέον υπάρχουν και στις θέσεις ευθύνης, άνθρωποι που μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες. Άνθρωποι που ξέρουν να ακούν, να συζητούν. Πράγμα εξαιρετικά σπάνιο στην αρένα των κομματικών διαξιφισμών.

Νιώθω ότι σήμερα η Ευρώπη έχει περισσότερο ανάγκη την Ελλάδα όσο ποτέ. Έχει ανάγκη μια ώθηση από τους ανθρώπους που στον τόπο τους η κριτική σκέψη, οι τέχνες, τα γράμματα, ο πολιτισμός, δεν ήταν απλά μια παράπλευρη δραστηριότητα. Είναι στάση ζωής. Είναι τα στοιχεία που καλλιεργούν το ανθρώπινο πνεύμα, διευρύνουν τους ορίζοντες, διαμορφώνουν μια άλλη κοσμοθεωρία που βλέπει διαρκώς προς την πρόοδο.

Στην Ευρώπη σήμερα, ακούγονται πολύ πιο δυνατά οι φωνές που αρνούνται την πρόοδο. Η Ευρώπη σήμερα φοβάται, διχάζεται, κοιτάει πίσω. Γυρίζει πολλές φορές την πλάτη στους κυνηγημένους των πολέμων, περιορίζει την ελεύθερη έκφραση, εγκλωβίζεται σε ανταγωνισμούς που αφορούν μόνο τους ισχυρούς και όχι τους πολλούς.

Η γενιά μου είναι τυχερή γιατί μεγάλωσε σε μια Ευρώπη που μας έφερε πιο κοντά. Άνθρωποι σαν εμένα, ο καθένας στον τομέα και τα ενδιαφέροντα του, είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν, να εργαστούν, να έρθουν σε επαφή με άλλες κουλτούρες μέσα στην Ευρώπη. Δε θέλουμε λοιπόν να χάσουμε αυτή την Ευρώπη. Την Ευρώπη της πολυφωνίας. Την Ευρώπη του πολιτισμού.

Δεν με ενδιαφέρει ο ανταγωνισμός και οι τσακωμοί με τους ανθρώπους που εκπροσωπούν άλλα κόμματα. Σέβομαι τις απόψεις όλων. Δε νιώθω εχθρός με κανέναν. Παρά μόνο με τους εχθρούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Κάνω αυτή την επιλογή γιατί νιώθω ότι έχω και εγώ τη δυνατότητα να συμβάλω στο να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας του πολιτισμού εκεί που γίνεται η λήψη των αποφάσεων στην Ευρώπη.

Δεν είμαι πολιτικός, δεν θα γίνω ποτέ. Πιστεύω όμως ότι η πολιτική δεν είναι δουλειά των ειδικών.

Επιλέγω να είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί εκεί βρήκα ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, χωρίς αγκυλώσεις, με βλέμμα καθαρό στραμμένο στον ανοιχτό ορίζοντα.

Ανθρώπους που έχουν ξεκινήσει για πρώτη φορά μια μεγάλη προσπάθεια, με το ΕΚΟΜΕ, την ουσιαστική στήριξη σε νέες παραγωγές Ελλήνων και ξένων δημιουργών, το πλάνο για την ενίσχυση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και την προσέλκυση μεγάλων projects του χώρου στον τόπο μας. Πρόκειται για μια κοσμογονία που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της Ελλάδας στο διεθνές πολιτιστικό στερέωμα. Αυτή είναι μια προσπάθεια που θέλει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη σε όλα τα επίπεδα. Και η Ευρωβουλή είναι ένα από αυτά.

Μην ανησυχείτε…!

Δεν πρόκειται να σας βομβαρδίσω με υποσχέσεις και βαρύγδουπα λόγια. Δε θα σας τάξω λεφτά, γεφύρια και δρόμους. Αν θέλετε να ακούσετε τέτοια από μένα,απλά περάστε μια βόλτα από το Παλλάς.

Με αγάπη,

Αλέξης».

Διαβάστε επίσης:

Η προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ -ΔΗΜΑΡ σε έξι σημεία
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved