“Ναι” λέει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη συμφωνία για το Μακεδονικό, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Και η ΔΗΜΑΡ υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών ενώ όλοι αναμένουν να δουν την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά, καθώς η ίδια είχε προαναγγείλει κυρώσεις σε όποιον ψηφίσει τη συμφωνία.

Αναμένεται συνεπώς να δούμε εάν θα διαγράψει τον Θανάση Θεοχαρόπουλος απ’ την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών με ποσοστό 70% (11 μέλη ψήφισαν ναι και 5 ψήφισαν κατά).

Ακολουθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής για να αποφασίσει επί της σχετικής εισήγησης της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Ειδικότερα, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η Συμφωνία «δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα γιατί αντί να κλείνει πληγές του παρελθόντος, ανοίγει δυστυχώς καινούργιες και αυτό φαίνεται ήδη».

Την ίδια στιγμή κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χωρίς να έχει προηγηθεί εθνική συνεννόηση και διάλογος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, εργαλειοποιεί τη Συμφωνία, κάτι που σύμφωνα με την ίδια είναι απολύτως καταστροφικό για τον τόπο.

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να διχάσει ξανά τον ελληνικό λαό. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Τι δήλωσε ο Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε σε δηλώσεις του πως όποιος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει συνέπειες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος είπε συγκεκριμένα πως «οι 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είμαστε κατά της συμφωνίας. Όλες οι αναστατώσεις ενός ή δύο ανθρώπων θα εξαφανιστούν».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο. Λοβέρδος υπογράμμισε πως «εάν έχει γνώμη υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν θα είναι στην επιτροπή της Βουλής. Θα αντικατασταθεί από τον κ. Σκανδαλίδη». «Έχουμε κοινοβουλευτική ομάδα μπετόν αρμέ. Γιατί να ασχολούμαστε με τον κ. Θεοχαρόπουλο;», διερωτήθηκε.

Διαβάστε ακόμα:

Ότι αποχωρούν από το Ποτάμι προαναγγέλλουν Ψαριανός και Αμυράς