Καθυστέρηση στην καθυστέρηση, αργά και σταθερά ή όπως αλλιώς θέλεις πες το, κλείνουν οι μπάρες στους σταθμούς του μετρό. Για τον ΗΣΑΠ ούτε συζήτηση (;). Αυτοί είναι οι 13 σταθμοί του μετρό που έκλεισαν τις μπάρες!

Σήμερα Τρίτη, και επίσημα έκλεισαν οι μπάρες σε σταθμούς του μετρό από τις 10:00 το πρωί κι αν δυσκολεύεσαι να μας πιστέψεις πέρνα μια βόλτα να το διαπιστώσεις με τα μάτια σου. Ποιοι είναι οι σταθμοί του μετρό που έκλεισαν τις μπάρες; Γιατί τέτοια καθυστέρηση; Τι γίνεται με ανέργους και ΑμεΑ; Πολλές οι απορίες.

Οι σταθμοί του μετρό που έκλεισαν τις μπάρες σήμερα:

Από Σύνταγμα μέχρι Εθνική Άμυνα στη γραμμή 3 του μετρό (Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Πανόρμου, Κατεχάκη, Εθνική Άμυνα).

Από τη Δάφνη μέχρι τα Σεπόλια στη γραμμή 2 του μετρό (Δάφνη, Άγιος Ιωάννης, Νέος Κόσμος, Συγγρού – Φιξ, Ακρόπολη, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια, Μεταξουργείο, Σταθμός Λαρίσης, Αττική, Σεπόλια).

Οι πύλες στους σταθμούς Μοναστηράκι, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν ανοικτές. 

Στους δύο πρώτους σταθμούς (Μοναστηράκι και Ομόνοια), οι μπάρες δεν μπορούν να κλείσουν καθώς δεν έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά πυρασφάλειας για όλους τους σταθμούς του ΗΣΑΠ, ενώ στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν μόλις δύο αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων και ως εκ τούτου οι πύλες θα παραμείνουν ανοιχτές.

Να σημειωθεί πως βασική προϋπόθεση για να κλείσουν οι μπάρες είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρία αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Πάντως, σύντομα αναμένεται να κλείσουν οι μπάρες και στη γραμμή του τρένου Πειραιάς-Κηφισιά, αλλά δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό ώστε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Πώς θα ενεργοποιήσετε την κάρτα;

Για την μεταφορά / ενεργοποίηση του δωρεάν κομίστρου μέσω ΑΜΕΚ, ο δικαιούχος καλείται να υλοποιήσει τα ακόλουθα βήματα:

  1. Μεταβαίνει σε ένα από τα 300 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
  2. Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ, επιλέγει τη γλώσσα που επιθυμεί και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.
  3. Τοποθετεί κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.
  4. Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα, εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότησης και στην περίπτωση αυτή, ο επιβάτης επιλέγει το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας του. Προσοχή: όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.
  5. Με το πέρας της διαδικασίας, ο επιβάτης αφαιρεί την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνει την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.
  6. Ο επιβάτης ενεργοποιεί το κόμιστρό του με την απλή επαφή της κάρτας του σε ένα επικυρωτικό οχήματος ή σε έναν καρταναγνώστη πύλης σταθμού.

Πώς θα φορτίσετε την κάρτα σας;

  •  Στα 300 αυτόματα μηχανήματα (ΑΜΕΚ), που βρίσκονται σε όλους τους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού, σε στάσεις του Τραμ και σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου των Λεωφορείων και Τρόλεϊ (τα σημεία παρατίθενται αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr). Το δωρεάν κόμιστρο δεν φορτίζεται στα εκδοτήρια.
  •  Μέσω κινητού τηλεφώνου που διαθέτει λειτουργία NFC, εφ’ όσον έχει εγκατασταθεί στο κινητό η εφαρμογή «Athena Card Αpp».

Διαβάστε επίσης:

Ενεργοποίηση καρτών ανέργων και ΑμεΑ για δωρεάν μετακινήσεις

Photo:Alexandros Michaildis / SOOC