Κι ενώ ενσωματώνονται σιγά σιγά τα τελικά αποτελέσματα σε Ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς διαμορφώνονται μέχρι στιγμής οι σταυροί στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές.

Ποιοι Ευρωβουλευτές εκλέχθηκαν ή τουλάχιστον φαίνεται πως εκλέγονται με άνεση με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα; Πρώτη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος έλαβε έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό ψήφων, που όσο περνούν οι ώρες αυξάνεται.

Με ενσωματωμένο το 73,06% των ψήφων και το 31,02% των σταυρών, τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019 έχουν ως εξής:

  • Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 33,24% των ψήφων και 7 έδρες, στις οποίες την πρωτοκαθεδρία λαμβάνει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ακολουθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη, ο Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γιώργος Κύρτσος. Πολύ κοντά βρίσκονται ο Γιώργος Αμυράς και ο Δημήτρης Καιρίδης.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 6 έδρες και το 23,75% των ψήφων, που κατανέμονται στους Δημήτρη Παπαδημούλη, Έλενα Κουντουρά, Κώστα Αρβανίτη, Στέλιο Κούλογλου, Αλέξη Γεωργούλη, Πέτρο Κόκκαλη. Πολύ μικρή πιθανότητα ο Γιάννης Μουζάλας και ο Σπύρος Δανέλλης να μπουν στην Ευρωβουλή.
  • Το Κίνημα Αλλαγής έλαβε το 7,48% των ψήφων και τις 2 έδρες του συνδυασμού φαίνεται να λαμβάνουν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή. Σε μικρή απόσταση ακολουθούν οι Νίκος Παπανδρέου και Γιώργος Καμίνης.
  • Το ΚΚΕ λαμβάνει 5,54% και δυο έδρες, τις οποίες, μέχρι στιγμής, φαίνεται να καταλαμβάνουν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος. Ακολουθούν οι Σεμίνα Διγενή και Λίλα Καφαντάρη.
  • Η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 2 έδρες και ακολουθεί με το 4,86% των ψήφων. Προηγείται, με μεγάλη διαφορά, ο Ιωάννης Λαγός και ακολουθεί ο Θανάσης Κωνσταντίνου.
  • Μια έδρα λαμβάνει η Ελληνική Λύση (4,12%) του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος φαίνεται να εκλέγεται και ευρωβουλευτής.
  • Τελευταίο το ΜέΡΑ25. Εκλέγεται η Σοφία Σακοράφα και ακολουθούν ο Κλέων Γρηγοριάδης και η Κωνσταντίνα Αδάμου.

Διαβάστε ακόμα:

Βαριά η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ | Πότε θα έχουμε εθνικές εκλογές;