Juncker: Ο άνεμος επέστρεψε στα πανιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οφείλουμε να τον εκμεταλλευθούμε

LIKE US ON FACEBOOK

«Ο άνεμος επέστρεψε στα πανιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οφείλουμε να τον εκμεταλλευθούμε» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, απ’ το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρουσιάζοντας το όραμά του για την αναγέννηση της Ένωσης και το σχέδιο του για τα υπόλοιπα δύο χρόνια της θητείας του.

Ο κ. Juncker δήλωσε πως είναι υπέρ της ενότητας καθώς όπως έχει δείξει  η Ευρώπη μέχρι σήμερα, είναι σε θέση να δώσει αποτέλεσμα στα μέλη και στους πολίτες της.

Όσον αφορά το ζήτημα της ανεργίας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν θεωρεί πως η Ευρώπη ευθύνεται γι’ αυτό.Ζητούμε την δημοσιονομική πειθαρχία, ωστόσο δεν θέλουμε να οδηγήσουμε στον θάνατο και την ανάπτυξη. 10 χρόνια μετά την κρίση, η οικονομία της Ευρώπης, στέκεται πάλι στα πόδια της

Ο Jean-Claude Juncker τόνισε πως υπάρχει μια θυρίδα ευκαιρίας, αλλά δεν θα παραμείνει για πάντα ανοιχτή.

«Πρέπει να καθορίσουμε την πορεία μας για το μέλλον… Το Κοινοβούλιο θα έχει την τελευταία κουβέντα στο σύνολο των εμπορικών μας συμφωνιών» υπογράμμισε ο κ. Juncker απ’ το βήμα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τέρμα στην έλλειψη διαφάνειας. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν αυτά που προτείνει η Ε.Ε

Μεταξύ άλλων, ο κ. Juncker δήλωσε «σοκαρισμένος» απ’ το σκάνδαλο της παραποίησης των τιμών των εκπομπών ρύπων από την αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ μίλησε για καθαρά αυτοκίνητα στο μέλλον και ανταγωνιστικές βιομηχανίες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει μια ευρωπαϊκή βιομηχανική στρατηγική που θα αποτελέσει εγγύηση για ανταγωνιστικές βιομηχανίες

Ο κ. Juncker πρόσθεσε επίσης πως «Η Ε.Ε. θα πρέπει να ξεκινήσει εμπορικές συνομιλίες με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ μέχρι το 2019 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι νέες εμπορικές συμφωνίες».

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως η Ε.Ε. έχει στα σχέδιά της τη θέσπιση ενός λεπτομερούς ελέγχους για τις ξένες επενδύσεις σε στρατηγικής σημασίας τομείς και επιχειρήσεις.

Mια νέα πολιτική για την απέλαση των μεταναστών

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσε επαίνους στην Ιταλία για την επιμονή και τη γενναιοδωρία της στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Η ΕΕ θα εργαστεί από κοινού με τα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να δοθεί τέλος στις «σκανδαλώδεις» συνθήκες που επικρατούν για τους μετανάστες στη Λιβύη

O κ. Juncker δήλωσε πως η ΕΕ θα προτείνει μια νέα πολιτική για την απέλαση των μεταναστών στα τέλη του μήνα ενώ πρόσθεσε πως «πρέπει να γίνουν περισσότερες ενέργειες για την επαναπροώθηση μεταναστών που δεν δικαιούνται πολιτικού ασύλου».

Η ευρωζώνη χρειάζεται δικό της υπουργό Οικονομικών

«Η ευρωζώνη χρειάζεται το δικό της υπουργό Οικονομικών, ο οποίος να μπορεί να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία της ΕΕ και θα πρέπει να έχει θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν και προέδρου στο Eurogroup» δήλωσε ο Jean-Claude Juncker.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα πρέπει σταδιακά να γίνει το ευρωπαϊκό “ΔΝΤ”, η Κομισιόν θα καταθέσει τις προτάσεις της τον Δεκέμβριο

Τέλος, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως η ευρωζώνη δεν χρειάζεται δικό της κοινοβούλιο ούτε ξεχωριστό προϋπολογισμό.

Το Brexit δεν είναι το μέλλον της Ευρώπης, η Ευρώπη θα συνεχίσει το δρόμο της

«Οι Βρετανοί θα μετανιώσουν την απόφαση να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και η ΕΕ λυπάται που αποχωρούν» δήλωσε Jean-Claude Juncker.

Το Brexit δεν είναι το μέλλον της Ευρώπης, η Ευρώπη θα συνεχίσει το δρόμο της

Το μήνυμα του Juncker προς την Τουρκία

Ο Jean-Claude Juncker έκανε έκκληση προς την Τουρκία να απελευθερώσει του φυλακισμένους δημοσιογράφους και να σταματήσει να καθυβρίζει τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η ΕΕ θα τείνει πάντα το χέρι προς τους τουρκικό λαό, αλλά η Τουρκία φαίνεται ότι δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αποτυχία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Photo: SOPIX/REX
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved