Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο Ιβανόφ στον Ζέφ, με αφορμή τη συνέντευξή το στην ΕΡΤ. «Είσαι ψεύτης, δεν ψηφίζω τη συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ ενώ “πιάστηκε” από μια πρότασή του και του επιτέθηκε. «Συνεχίζει να λέει ψέματα και να χειραγωγεί όχι μόνο το μακεδονικό, αλλά και το ελληνικό και το διεθνές κοινό», είπε ο Ιβανόφ στον Ζάεφ ενώ επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως δεν πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ζάεφ απ’ τον Φάνη Παπαθανασίου της ΕΡΤ,  για το ποιοι θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε, μεταξύ άλλων: «Σήμερα, λαμβάνουμε ως μήνυμα ακόμα και από τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ ότι αν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές, και αυτός θα υποστηρίξει τη συμφωνία με την Ελλάδα και όλα όσα ακολουθούν ως επόμενη φάση».

Απαντώντας σε αυτήν ακριβώς τη δήλωση, ο Πρόεδρος Ιβανόφ εξαπέλυσε τις επιθέσεις του προς τον κ. Ζάεφ επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται υπογράψει τη συμφωνία των ούτε να τη στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο.  Αυτή η θέση του δεν πρόκειται να αλλάξει, ούτε να επηρεαστεί από πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές, διευκρίνισε ο κ. Ιβανόφ.

Ο πρωθυπουργός Ζάεφ, με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες, αντιφατικές και συγκεχυμένες απόψεις του, συνεχίζει να λέει ψέματα και να χειραγωγεί όχι μόνο το μακεδονικό, αλλά και το ελληνικό και το διεθνές κοινό. Η συμμετοχή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να καταχραστεί για την αποδοχή μιας βλαπτικής συμφωνίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μακεδονικό κράτος και τον μακεδονικό λαό

Καταλήγοντας η δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γκιόργκι Ιβανόφ, επισήμανε πως «ο Μακεδόνας πρόεδρος δεν αποδέχεται τη συμφωνία εις βάρος της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και εις βάρος των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Παράλληλα, να σημειωθεί πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMO, μήνυσε τους κ.κ. Ζάεφ και Ντιμιτρόφ αλλά και όλους τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας για έσχατη προδοσία.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ζάεφ στην ΕΡΤ:

Ζάεφ για τα αδιέξοδα, τη λύση και το πότε τελικά θα ισχύσει η ονομασία